Persoonlijke lening aanvragen | Wegwijs.nl

Een persoonlijke lening aanvragen is nieuw op Wegwijs. In samenwerking met Frisia Financieringen kan je als lezer vrijblijvend een offerte voor een persoonlijke lening aanvragen. Een hypotheekofferte aanvragen en afsluiten is al langere tijd mogelijk via Wegwijs. Op verzoek van steeds meer lezers is daar een alternatief aan toegevoegd in de vorm van een persoonlijke lening. 

Persoonlijke lening aanvragen

Nieuw bij Wegwijs.nl een persoonlijke lening aanvragen. In samenwerking met Frisia Financieringen kunnen alle klanten vrijblijvend een offerte voor een persoonlijke lening aanvragen. Een hypotheekofferte aanvragen en afsluiten is al langere tijd mogelijk via Wegwijs. Steeds vaker bereiken ons signalen van klanten dat er behoefte is aan een alternatief in de vorm van een persoonlijke lening.

Waarom een Persoonlijke lening

Een persoonlijke lening is zeer geschikt voor de financiering van een auto of caravan maar ook een prima alternatief voor de financiering van een nieuwe badkamer, keuken of verbouwing. Wij zien in toenemende mate dat vooral voor het financieren van een verbouwing vaak een persoonlijke lening wordt gekozen. Bij een persoonlijke lening betaal je voor het afsluiten geen advies-, taxatie- en notariskosten, dit in tegenstelling tot het afsluiten van een hypotheek. Daar heb je deze kosten wel.

Verbouwingen

Bij een persoonlijke lening ben je vrij om zelf te bepalen wat je wilt verbouwen, je hoeft bij de bank geen offertes aan te tonen om het geld via een bouwdepot beschikbaar te krijgen. Je kunt het geld gebruiken voor bijvoorbeeld een nieuwe badkamer, keuken, het uitbouwen van de woning of het aanpassen van de tuin. Daarnaast zien we een grote groei van het aantal aangevraagde persoonlijke leningen die gebruikt worden voor het verduurzamen van de woning. De populairste bestedingsdoelen om de woning te verduurzamen hebben we op een rij gezet:

1. Zonnepanelen
2. Warmtepomp
3. Dak isolatie
4. Spouwmuur isolatie
5. HR++ glas
6. Zonneboiler
7. Vloerisolatie

Persoonlijke lening aanvragen

Een persoonlijke lening aanvragen kan al binnen enkele minuten en een vrijblijvende offerte ontvang je met enkele uren in je eigen beveiligde mijn-omgeving. Een groot verschil ten opzichte van het aanvragen van een hypotheekofferte wat vaak enkele weken in beslag neemt.

Kenmerken Persoonlijke lening

De persoonlijke lening kenmerkt zich door het vaste karakter van de lening. Bij deze leenvorm spreek je van tevoren af welk bedrag je leent, wat de looptijd wordt, de hoogte van de rente en de maandlasten. Alles staat vast, zo weet je ook exact wanneer de lening ingaat en wanneer je deze geheel hebt afbetaald. Wel zo fijn. De kenmerken op een rij:

  • Vast bedrag lenen
  • Aantrekkelijke lage rente, deze staat de gehele looptijd vast
  • Zelf de looptijd kiezen, de looptijd varieert tussen de 12 en 180 maanden
  • Vaste maandtermijn bestaande uit rente en aflossing
  • Je kan tussentijds boetevrij (extra) aflossen
  • Uitermate geschikt om het bestedingsdoel af te stemmen op de looptijd van de lening. Zo voorkom je dat je nog betaalt aan de lening terwijl je het doel niet meer gebruikt.
  • Betaalde rente is bij het bestedingsdoel eigen woning aftrekbaar. Denk hierbij aan alle verbetering van de woning die een vast onderdeel uitmaken van de woning zoals de tuin, een nieuwe keuken, dakkapel of verbouwing.

Persoonlijke lening aanvragen hoe werkt het?

Een persoonlijke lening aanvragen kan in 3 eenvoudige stappen. Onze partner Frisia financieringen toont jou binnen enkele uren de vrijblijvende offerte. Is de offerte naar wens en dan kan je deze ook online afsluiten.

Stap 1 – Persoonlijke lening aanvragen

Wanneer je een persoonlijke lening wilt aanvragen start je met het invullen van het aanvraagformulier op deze pagina. Hier kun je aangeven hoeveel je wilt lenen en welke looptijd je wenst. Frisia gaat vervolgens voor je aan de slag en zoekt naar de voordeligste offerte bij de partnerbanken waar zij mee samenwerken.

Stap 2 – Offerte(s) persoonlijke lening staan voor je klaar

Binnen enkele uren krijg je een email met link en wachtwoord om in te loggen in je eigen beveiligde mijn-omgeving bij Frisia. In deze omgeving staat de offerte voor je klaar. Je kunt deze op je gemak bestuderen en bepalen of deze geheel naar wens is. Heb je nog vragen? Geen probleem; via de chatfunctie kun je direct je vragen stellen.

Stap 3 – Lening afsluiten en uitbetaling

Is de offerte geheel naar wens dan kun je deze online afsluiten. In jouw mijn-omgeving kun je de gevraagde bewijsstukken uploaden. Hierbij moet je denken aan je ID-bewijs, je loonstrook en bank/giro afschrift. Hiermee toon je aan de bank aan dat je de lening ook kunt terugbetalen. Zodra alle stukken zijn aangetoond en gecontroleerd volgt de uitbetaling. Een proces wat gemiddeld 2 werkdagen in beslag neemt.

Benieuwd naar je mogelijkheden. Vraag dan vrijblijvend een offerte voor een persoonlijke lening aan. 

 Vrijblijvende offerte aanvragen 

Verbouwing financieren; Persoonlijke lening of toch een hypotheek?

Wanneer je niet al je spaargeld in een verbouwing wilt stoppen dan is het lenen van geld een prima alternatief. En dan is de vraag wat de beste en goedkoopste vorm is. Om te kijken wat nu de voordeligst is, een persoonlijke lening aanvragen of een hypotheek (verhogen), hebben wij in onderstaand voorbeeld de verschillen in kosten uiteengezet.

In dit voorbeeld gaan we uit van een verbouwing van € 17.000, --. Bij de persoonlijke lening gaan we uit van een looptijd van 120 maanden. De hypotheek wordt veelal verhoogd en wordt de restant looptijd van de huidige hypotheek aangehouden dan wel wordt deze op 30 jaar gezet, mede ingegeven door de fiscale aftrekbaarheid voor deze periode. Voor de vergelijking gaan we uit van een rente bij de persoonlijke lening van 4,0% en voor de 1ste hypotheek een rente van 1,95% 10 jaar vast.

De uitkomst Persoonlijke lening of toch een hypotheek

Het 1 op 1 vergelijken is in die zin lastig dat we bij de 1ste hypotheek rekening moeten houden met bijkomende kosten zoals advies, taxatie en notariskosten. Totaal gemiddeld € 2.750,--. Daar in tegen is de rente behoorlijk lager, let wel op dat je soms ook veel langer betaalt bij de hypotheek omdat er gekozen wordt voor een looptijd van 30 jaar. De vergelijking:

Persoonlijk lening € 17.500,-  
Bedrag rente (*) € 2.367,-
Maandtermijn € 177,18
Looptijd 120 maanden
Totale som (*) € 19.867,-
Hypotheek € 17.500,- (**)
Bedrag rente (*) € 2.653,--
Maandtermijn € 167,93
Looptijd 120 maanden
Totale som (*) € 20.153,-- 

(*) rekening houdend met een fiscale aftrekbaarheid met een belastingvoordeel van schijf 37,07%
(**) Bijkomende kosten € 2.750,--

In dit voorbeeld is het goedkoper om een persoonlijke lening af te sluiten. Mocht je kiezen voor een verhoging van de hypotheek met een looptijd van 30 jaar. Dan kom je met een maandtermijn van € 67,60 uit op een totale kosten van € 24.337,-- en ben je de persoonlijke lening.

Een persoonlijke lening aanvragen bij Frisia – De voordelen:

1. Persoonlijke leningen kennen geen eenmalige kosten zoals advies, notaris- of taxatiekosten
2. Boetevrij aflossen kan ten alle tijden
3. Een persoonlijke lening aanvragen en afsluiten is makkelijker en gaat sneller als een hypotheek verhogen of oversluiten
4. De waarde van de woning is bij een persoonlijke lening niet relevant. Bij een hypotheek moet er vaak sprake zijn van overwaarde.
5. Geen bouwdepot, je kunt dus zelf over het geld beschikken
6. Een persoonlijke lening kan je via Frisia afsluiten bij 6 verschillende partner banken
7. Een vrijblijvende offerte via Frisia is gratis en geheel vrijblijvend

Overtuigd? Vraag hier een vrijblijvende offerte aan. Ongeacht je leendoel, Frisia biedt een offerte op maat die jij vervolgens op je gemak kunt bekijken.  

 

 

 

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie