Ook bij ASR en Argenta verhoogd boetevrij aflossen hypotheek

Ook ASR en Argenta gaan de mogelijkheid bieden om boetevrij af te lossen op hun hypotheek. ASR gaat dit mogelijk maken tot € 100.000 voor de Wel Thuis Hypotheek en tot de WOZ-waarde voor de Woninghypotheek. Argenta  maakt aflossen tot de WOZ-waarde mogelijk. Dit blijkt uit navraag van Wegwijs.nl die de aflossingsmogelijkheden van alle hypotheekverstrekkers op een rij heeft gezet. Klik hier voor het volledige overzicht.

Steeds meer hypotheekverstrekkers bieden een mogelijkheid om kosteloos extra af te lossen op de hypotheek. Opvallend is wel dat de vertrekkers druppelend binnenkomen. Een deel van de perswoordvoerders geeft zelfs aan dat het onderwerp ‘geen prioriteit’ heeft binnen het eigen beleid.

Ook spaargeld kan gebruikt worden
Positief is dat een deel van de hypotheekverstrekkers heeft besloten geen restricties te verbinden aan de manier waarop afgelost wordt. Waar de overheid dus verplicht stelt dat de schenking van maximaal € 100.000 direct ten gunste moet komen aan de woning, zijn meerdere banken ook akkoord met andere vormen van aflossing, bijvoorbeeld via spaargeld.

Aflossen tot WOZ-waarde niet altijd gunstig
Wie wil aflossen bij een bank die de laatste bekende WOZ-waarde als grens aanhoudt, kan beter nog even wachten tot 1 januari 2014, ofwel het moment dat de nieuwe WOZ-waarde bekend wordt gemaakt. De nieuwe waardes zullen zeer waarschijnlijk lager uitvallen dan de waardes met peildatum 1 januari 2012. Die WOZ-waarde staat op € 232.000. De laatst gepubliceerde koopsom van het Kadaster (augustus 2013) staat op € 215.000.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie