Over Wegwijs

De visie van Wegwijs

Wie denkt dat financiële informatie op internet eerlijk en oprecht is, heeft het mis. Financiële voorlichting komt direct of indirect altijd van een bank of verzekeraar. Een partij die aan jou wil verdienen. Wegwijs geeft een onafhankelijk tegengeluid. Onze visie is dat de financiële sector transparanter kan én moet. Op die manier zijn maandlasten nooit hoger dan nodig. 

Sluit je bij ons aan. Word lid. Het eerste jaar ontvang je 50% korting. Bevalt het toch niet? Dan zeg je na het eerste jaar gewoon op wanneer je wilt.  

Wat doet Wegwijs precies?

Wij voorzien financiële informatie van uitleg en context. Onze uitleg kan over alles gaan. Hypotheekvoorwaarden, wetsvoorstellen, uitspraken van een minister, een onduidelijke iPadverzekering, vage pensioeninformatie, noem maar op. Als het maar betrekking heeft op jouw maandlasten en jouw portemonnee.

Hoe ziet de uitleg van Wegwijs eruit?

Uitleggen doen we via nieuws, finipedia, verdieping, checklists, vergelijkingen, rekentools en inzicht. Onze info snap je altijd. Dat garanderen we.

Wat wil Wegwijs bereiken?

Wij willen meer transparantie bij banken, verzekeraars, pensioenfondsen, vermogensbeheerders, makelaars, etc. Maar ook bij ziekenhuizen en farmaceuten. Volledige transparantie zal nooit lukken. Het financiële belang bij alle partijen is daarvoor te groot. Maar we streven er wél naar. 

Hoe onafhankelijk is Wegwijs?

Wegwijs is 100% onafhankelijk. Geen eigendom van een bank, een verzekeraar, een belegger of investeerder. Opgezet door een groep gewone creatieve mensen die vinden dat de financiële sector duidelijker kan én moet.

Hoe komt Wegwijs aan inkomsten?

Natuurlijk hebben ook wij inkomsten nodig. Voor ons (gewone) kantoor en om (normale) salarissen van de medewerkers te betalen die zich dag na dag inzetten om de financiën duidelijker te maken. Meer weten over onze inkomsten. Bekijk deze pagina

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie