Finipedia

Zorgverzekering wijzigen

Een zorgverzekering sluit je in principe af voor de periode van één jaar. Er zijn slechts enkele situaties waarbij je tussentijds de zorgverzekering kunt wijzigen. Aan het eind van ieder jaar, kun je een nieuwe zorgverzekering afsluiten en wisselen van zorgverzekeraar. Wissel je van zorgverzekering of aanvullende zorgverzekering? Dan gaan de wijzigingen op 1 januari in van het volgende jaar in. 

Zorgverzekering tussentijds wijzigen

Tussentijds kun je je zorgverzekering niet wijzigen. Alleen als je in een bijzondere situatie zit, mag dat. Kom je uit het buitenland of word je 18 jaar? Dan kun je middenin het jaar de zorgverzekering wijzigen. Dit kan ook als je uit een echtscheiding komt, of van collectieve zorgverzekering wisselt omdat je een nieuwe werkgever krijgt.

Wijzigt de zorgverzekeraar door het jaar heen de premie of voorwaarden in jouw nadeel? Dan mag je direct de zorgverzekering opzeggen en ergens anders een nieuwe afsluiten.

Zorgverzekering herroepen

Binnen 14 dagen nadat je een zorgverzekering hebt afgesloten kun je deze  herroepen. Voor zorgverzekeringen geldt namelijk een bedenkingstijd. 14 dagen na het ontvangen van de polis, mag je nog overstappen van zorgverzekering. 

Zorgverzekering vergelijken

Besluit je je zorgverzekering te wijzigen? Dan is de zorgverzekering vergelijken een belangrijke stap. Via Wegwijs kun je zorgverzekeringen vergelijken en de beste zorgverzekering voor jouw situatie kiezen. Wegwijs is volledig onafhankelijk.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie