Finipedia

Premie zorgverzekering 2016

In het najaar hebben alle zorgverzekeraars de premie voor de zorgverzekering 2016 bekend gemaakt. Gemiddeld bedraagt de premie zorgverzekering 2016 € 100 per maand. Overstappen van zorgverzekering kan door het jaar heen in sommige situaties. Bijvoorbeeld als je 18 jaar bent geworden of bent gescheiden. De zorgverzekering vergelijken is een belangrijke stap vóór het afsluiten.

Hogere premie zorgverzekering 2016

De zorgpremie bedraagt in 2016 ongeveer € 3 meer dan in 2015. Op Wegwijs.nl staat een overzicht met de premies van de zorgverzekering 2016.

Inhoud en eigen risico zorgverzekering 2016

De basiszorgverzekering is de verzekering die elke Nederlander verplicht moet afsluiten. Elk jaar wijzigt de basisverzekering op een aantal punten. Ook het verplicht eigen risico en de hulpmiddelen en medicijnen waarvoor een eigen bijdrage geldt wijzigen jaarlijks. Het eigen risico zorgverzekering stijgt in 2016 met tien euro naar € 385.

Je kunt de premie die je voor je zorgverzekering moet betalen, drukken door het eigen risico te verhogen. Verwacht je weinig zorg nodig te hebben, dan kun je het verhogen van het eigen risico wellicht overwegen. Zorg er wel voor dat je een buffer hebt. Mocht je toch meer zorg nodig hebben dan verwacht, dan moet je het verhoogde eigen risico natuurlijk wel kunnen betalen.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie