Finipedia

Goedkoopste zorgverzekering

Ben je op zoek naar de goedkoopste zorgverzekering? Wij geven je tips om de zorgverzekering met de laagste premie te vinden. Ga je de zorgverzekering vergelijken, dan merk je dat de dekking van de basisverzekering bij elke zorgverzekeraar hetzelfde is. Het verschil bij de verschillende zorgverzekeringen zit hem in de keuzevrijheid. Wie de goedkoopste zorgverzekering wil afsluiten, zal al snel bij een verzekering uitkomen waarbij je inlevert op keuzevrijheid.

Basisverzekering is de goedkoopste zorgverzekering

De basisverzekering vergoedt de belangrijkste zorg, zoals spoedeisende hulp, huisartsbezoeken en de meeste medicijnen. Een zorgverzekering die enkel uit de basisdekking bestaat, is de goedkoopste zorgverzekering. Voor vergoeding van zorg die niet in de basisverzekering zit, bestaat een aanvullende verzekering. Voor zo’n aanvullende zorgverzekering betaal je extra.

De basisverzekering wordt in drie vormen aangeboden: de restitutiepolis, de naturapolis en de budgetpolis. Met een restitutiepolis kun je in elk ziekenhuis terecht. Dit is daarom vaak een duurdere verzekering. Bij de naturapolis en budgetpolis is de keuzevrijheid beperkter. De budgetpolis was de afgelopen jaren steeds de goedkoopste zorgverzekering.

Goedkoopste zorgverzekering 2016

Op Wegwijs.nl zie je een overzicht van alle premies van de zorgverzekering 2016. Gemiddeld bedraagt de zorgpremie zo’n € 100 per maand. Dat is iets duurder dan in 2015, maar de zorgtoeslag past zich daarop gelukkig aan. Maximaal bedraagt de zorgtoeslag in 2016 geen € 78, maar € 83 per maand.

Hoger eigen risico

Elke zorgverzekering kent een eigen risico. Kies je ervoor dit verplicht eigen risico te verhogen, dan geeft je verzekeraar je in ruil hiervoor een lagere premie. Hiermee wordt je zorgverzekering dus goedkoper. Dit is een verstandige keuze als je verwacht weinig gebruik te maken van de zorgverzekering en qua kosten onder het bedrag van het eigen risico blijft. Maak je alsnog veel gebruik van de zorgverzekering, dan pakt het verhoogde eigen risico niet voordelig voor je uit.

De korting die verzekeraars je geven bij het verhogen van het eigen risico zorgverzekering, verschilt. Het is dus verstandig om de korting van verschillende zorgverzekeraars te vergelijken.

Goedkoopste zorgverzekering studenten

Omdat studenten vaak gezond zijn, hebben ze over het algemeen alleen de basisverzekering nodig. Er zijn diverse zorgverzekeringen  te vinden die zich specifiek op studenten richten. De premie van de zorgverzekering studenten is vaak laag. Daarbij worden tegen een scherpe premie aanvullende verzekeringen geboden die op studenten afgestemd zijn. 

Collectieve zorgverzekering zorgt voor lagere premie

Via je werkgever of een vereniging kun je een collectieve zorgverzekering afsluiten. Vraag bij je werkgever of de vereniging waarvan je lid bent na of een collectieve zorgverzekering mogelijk is, want dat levert vaak korting op.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie