Finipedia

Zorgverzekering voor je baby

De zorgverzekering is voor iedereen in Nederland verplicht. Ook voor jouw pasgeboren baby dus. Premie betalen hoeft gelukkig nog niet. Pas na de 18e verjaardag van je kind moet er premie zorgverzekering betaald worden. Als ouder moet je je baby bijschrijven op je eigen zorgverzekering. Je hebt hier vier maanden de tijd voor. Als ouder mag je zelf kiezen of je je kind op je eigen zorgverzekering of de verzekering van je partner bijschrijft.

Baby bijschrijven op zorgverzekering

Nadat je baby geboren is, heb je vier maanden de tijd om deze aan te melden bij jouw of je partners zorgverzekering. Aanmelden kan vaak via de website van je zorgverzekeraar, per post of telefonisch. Bij een te late inschrijving moet je als ouder eventuele zorgkosten zelf betalen.

Schijf je baby bij op de meest uitgebreide verzekering

Een baby moet bijgeschreven worden op de zorgverzekeringen van één van de ouders. Jij en je partner kunnen zelf kiezen bij wie. Kies altijd voor de meest uitgebreide verzekering. Heeft je partner de zorgverzekering uitgebreid met een aanvullende zorgverzekering en jij niet? Kies dan voor de zorgverzekering van je partner. Het hele verzekeringspakket waarop de baby op wordt bijgeschreven, geldt namelijk.

Zodra je baby is bijgeschreven op een van de zorgverzekeringen, is hij of zij gratis meeverzekerd tot het 18e levensjaar. De zorgverzekering tot 18 jaar en vanaf 18 jaar verschilt sterk. Voor volwassenen worden tandartskosten bijvoorbeeld niet vergoed, maar voor kinderen wel. Ook geldt voor kinderen het verplicht eigen risico niet.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie