Finipedia

Beste zorgverzekering

Wat de beste zorgverzekering voor jou is, hangt logischerwijs af van je voorkeuren. Belangrijk om te weten: de inhoud van de basisverzekering is bij elke zorgverzekeraar hetzelfde. Het verschil tussen verschillende zorgverzekeringen zit hem vooral in de keuzevrijheid en de hoogte van de premie. Wil je een aanvullende zorgverzekering bij de basis zorgverzekering afsluiten, dan is het belangrijk ook hiernaar te kijken. De invulling hiervan verschilt namelijk wél per verzekeraar.

Drie soorten zorgverzekeringen

De zorgverzekering vergelijken is een belangrijke stap in de zoektocht naar de beste zorgverzekering. Je zult zien dat de zorgverzekering er in drie ‘smaken’ is: de restitutiepolis, de naturapolis en de budgetpolis.

Wat de beste zorgverzekering is voor jou, is afhankelijk van hoeveel zorg jij verwacht nodig te hebben en je bereidheid om wat verder te moeten reizen voor zorg. Met de restitutiepolis kun je bij elke zorgverlener terecht. Met de natura zorgpolis bij verreweg de meeste zorgverleners. Met de budgetpolis is de keuzevrijheid een stuk beperkter.

Wat past het beste bij jou?

Heb je de afgelopen jaren veel zorg nodig gehad en verwacht je dat dit komend jaar niet anders is, dan kun je het beste kiezen voor de restitutiezorgverzekering of de naturazorgverzekering. Met deze soorten zorgverzekeringen kun je bij alle of bij bijna alle ziekenhuizen, artsen en apotheken terecht. 

De budgetpolis is vooral geschikt voor mensen die verwachten weinig zorg nodig te hebben en die het niet erg vinden om wat verder te reizen wanneer ze wel naar het ziekenhuis moeten. Verzekeraars die een budgetpolis aanbieden hebben namelijk maar met een beperkt aantal ziekenhuizen een contract gesloten. Enkel bij gecontracteerde zorgverleners, krijg je de rekening volledig vergoed. Verder kun je bij sommige budgetpolissen medicijnen enkel via een online apotheek bestellen.

Goedkoopste zorgverzekering

De budgetpolis is de goedkoopste zorgverzekering. Voor iedereen die weinig zorg nodig heeft en het belangrijk vindt dat de premie laag is, is dit de beste zorgverzekering. Echter, de premie voor de budgetpolis lag in 2015 maar een fractie lager dan de premie van de goedkoopste natura zorgverzekering. Zet daarom altijd meerdere verzekeringen op een rij.

Beste zorgverzekering als je veel zorg nodig verwacht te hebben

Heb je veel zorg nodig? Dan is de budgetpolis geen aanrader, omdat er maar weinig ziekenhuizen zijn waar je zonder bijbetalen terecht kunt. De restitutiepolis is een goede keuze voor mensen die veel zorg nodig hebben, omdat zij zich nooit zorgen hoeven te maken over bijkomende kosten. Alle zorgverzekeraars vergoeden marktconforme tarieven voor alle behandelingen, waardoor je nooit een deel van de rekening zelf hoeft te betalen.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie