Finipedia

Wintersportverzekering

De wintersportverzekering is geen losse verzekering, maar een aanvullende dekking op je reisverzekering. Met wintersportdekking ben je verzekerd voor onaangename verrassingen tijdens je wintersportvakantie, zoals bijvoorbeeld een ongelukkige valpartij. Omdat de kans op een ongeluk tijdens de wintersport groter is dan tijdens een gewone vakantie, volstaat de standaard reisverzekering niet voor een vakantie in de sneeuw.

Dekking wintersportverzekering

Tijdens je wintersportvakantie is de kans op een ongeluk groter dan tijdens bijvoorbeeld een kampeervakantie. Op de piste zit een ongeluk nou eenmaal in een klein hoekje. Ook gebruik je vaak dure spullen. Door een aanvullende wintersportdekking af te sluiten, weet je dat je verzekerd bent bij een ongelukkige val op de piste of diefstal van je ski’s.

De aanvullende wintersportdekking bij je reisverzekering zorgt voor dekking op de volgende punten:

  • Medische hulp na een ongeluk op de piste. Denk hierbij aan een helikopter of ‘banaan’ waarmee je van de piste wordt gehaald. Bij een ziekenhuisopname krijg je ook te maken met je zorgverzekering. Een deel van de kosten wordt via deze verzekering vergoed.

  • Onverwachte kosten na een ongeluk, bijvoorbeeld voor langer verblijf of een terugreis per vliegtuig. Wil je een vergoeding voor de gemiste vakantiedagen, dan heb je een annuleringsverzekering nodig.

  • Een vergoeding voor beschadigde, verloren of gestolen wintersportspullen. Bij diefstal is het een vereiste dat je aangifte gedaan hebt bij de lokale politie.

  • Gemiste skilessen en ongebruikte dagen van je skipas: kun je door een ongeluk niet meer skiën of snowboarden? Bij de meeste verzekeraars krijg je de kosten van je skihuur, skilessen en skipas terug voor de dagen dat je niet meer kon wintersporten. 

Off-piste skiën en de reisverzekering

Ga je zonder professionele begeleiding off-piste skiën of snowboarden? Dan vervalt bij bijna elke verzekeraar de dekking van de wintersportverzekering.

Ervaren skiërs en snowboarders kunnen bij speciale (winter)sportorganisaties een wintersportverzekering afsluiten die ook off-piste skiën of snowboarden dekt. Bij onder andere de NKBV kun je hiervoor terecht.

Aanvullende medische dekking, naast de wintersportverzekering

Wie goed verzekerd wil zijn tegen mogelijke ongelukken tijdens de wintersportvakantie, doet er verstandig aan om zich extra te verzekeren voor medische kosten. Deze vallen niet standaard onder de wintersportdekking.

De basiszorgverzekering, die elke Nederlander verplicht moet afsluiten, geeft je wereldwijd recht op onvoorziene zorg. Als je op vakantie bent en een ongeluk krijgt of ziek wordt, worden de ziekenhuiskosten dus vergoed vanuit je zorgverzekering. Maar let wel op: je krijgt een vergoeding op basis van de Nederlandse tarieven. Onderga je een behandeling in een privékliniek in de Zwitserse bergen, dan moet je zelf vaak fors bijbetalen. Met een aanvullende verzekering voor medische kosten kun je je hiertegen verzekeren.

Je hebt hierbij twee opties:

  • Je voegt de aanvullende module ‘medische zorg’ toe aan je reisverzekering.
  • Je breidt je basiszorgverzekering uit met een pakket voor zorg in het buitenland.

 
Beide aanvullende verzekeringen afsluiten is niet nodig. Je bent dan dubbel verzekerd.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie