Finipedia

Skiverzekering

Ga je op skivakantie, dan is een goede reisverzekering erg belangrijk. Op de piste zit een ongeluk in een klein hoekje. Wie een speciale skiverzekering wil afsluiten komt bedrogen uit. Een echte skiverzekering bestaat namelijk niet. Wil je je skivakantie verzekeren, dan moet je hiervoor een reisverzekering afsluiten met aanvullende wintersportdekking. Deze dekking wordt ook wel de wintersportverzekering genoemd.

Belang reisverzekering met wintersportdekking tijdens skivakantie

Omdat de kans op een ongeluk tijdens de wintersport groter is dan tijdens een reguliere vakantie, volstaat de standaard reisverzekering niet voor een vakantie in de sneeuw. Ongelukken op de piste zijn bijna altijd uitgesloten van de reguliere reisverzekering. Je hebt dus een aanvullende verzekering met wintersportdekking nodig.

Zo’n aanvullende wintersportdekking of skiverzekering zorgt voor dekking op de volgende punten:

  • Medische hulp na een ongeluk op de piste.

  • Een vergoeding voor onverwachte kosten na een ongeluk, bijvoorbeeld voor langer verblijf of een terugreis per vliegtuig. Wil je een vergoeding voor de gemiste vakantiedagen, dan heb je een annuleringsverzekering nodig.

  • Een vergoeding voor beschadigde, verloren of gestolen wintersportspullen.

  • Gemiste skilessen en ongebruikte dagen van je skipas: kun je door een ongeluk niet meer skiën of snowboarden? De meeste wintersportverzekeringen vergoeden de kosten van je skihuur, skilessen en skipas voor de dagen dat je niet meer kon wintersporten.

Bij skihuur je ski’s verzekeren met een skiverzekering

Criminaliteit is een groeiend probleem in de wintersportgebieden. Dure ski's en snowboards zijn populair bij dieven. Daarnaast bestaat altijd de kans dat je gehuurd materiaal beschadigt. Verhuurders van ski’s spelen hier handig op in en proberen je vaak een skiverzekering aan te smeren. Zo’n verzekering is niet nodig als je een reisverzekering met aanvullende wintersportdekking hebt.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie