Finipedia

Youngtimer-verzekering

Voor een youngtimer-verzekering gelden veelal dezelfde voorwaarden als voor een oldtimer-verzekering. Het meest voorname verschil is dat je een youngtimer-verzekering af kunt sluiten voor iets jongere auto’s.

Voordelen youngtimer-verzekering

De WA-verzekering, WA+ en volledig cascokun je alle drie afsluiten voor je youngtimer. De youngtimer-verzekering is goedkoper dan een gewone autoverzekering. En er wordt vrijwel nooit gewerkt met een bonus-malus-ladderen schadevrije jaren. De korting die je krijgt op een youngtimer-verzekering, is meestal een vaste korting.

Een youngtimer is een oldtimer in wording

Je kunt spreken van een youngtimer als het een auto is die grote kans maakt om een oldtimer te worden als hij wat ouder is. Vanaf 15 jaar oud bieden sommige verzekeraars een youngtimer-verzekering aan, zodat je je bijna-klassieker alvast voor een aantrekkelijk tarief kunt verzekeren.

Wanneer een youngtimer

Een auto is een jonge oldtimer (youngtimer) als hij aan een aantal eisen voldoet.

  • Het moet een auto zijn die al lang niet meer geproduceerd wordt, zeker tegen de tijd dat hij de leeftijd van een oldtimer heeft bereikt. Een eis is vaak dat de auto moet staan in de Oldtimer Catalogus of het boek ‘De onschatbare Klassieker’.

  • Een oldtimer moet bij bijna elke verzekeraar minimaal 25 jaar oud zijn. Je hebt volgens de meeste verzekeraars al een youngtimer als je auto tussen de 15 en 25 jaar oud is en aan de overige eisen voldoet. Er zit af en toe zelfs een verzekeraar tussen die 10 jaar al oud genoeg vindt om een auto door te laten gaan als youngtimer.

Regels van de youngtimer-verzekering

Net zoals aan de oldtimer-verzekering, kleven er veel voorwaarden aan de youngtimer-verzekering.

  • Je auto moet een youngtimer zijn. Daarbij wordt gekeken naar leeftijd en uniciteit.

  • Je moet naast je youngtimer nog een andere auto hebben die je dagelijks gebruikt. Soms moet die bij dezelfde verzekeraar verzekerd zijn als waar je je youngtimer onder wilt brengen.

  • Het totaal aantal kilometers dat je per jaar rijdt mag niet te hoog zijn. Hij mag namelijk niet dagelijks worden gebruikt. Veel verzekeraars gaan tot maximaal 7.500 kilometer per jaar. Een enkele uitzondering tot 12.000 kilometer.

  • Je mag je youngtimer alleen hobbymatig gebruiken. Dat wil zeggen dat je er bijvoorbeeld niet mee naar je werk gaat of boodschappen doet. Een dagje naar het strand of af en toe deelnemen aan een toer, mag wel.

  • Je youngtimer mag niet gebruikt worden voor verhuur als taxi of bruidsauto.

  • De bestuurder mag bij de meeste verzekeraars niet jonger zijn dan 24 of 25 jaar.
Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie