Finipedia

Caravanverzekering

Een speciale caravanverzekering is niet verplicht. Onder de meeste AVP’s (Aansprakelijkheidsverzekering voor Particulieren) valt ook je caravan. Jouw aansprakelijkheidsverzekering dekt dus de schade die je met je caravan veroorzaakt bij anderen. Als je caravan aan je auto is gekoppeld, geldt de WA-verzekering van je auto automatisch ook voor je caravan. Zelfs na ontkoppeling is je caravan nog WA-verzekerd tot hij ergens gestald staat.

Wanneer wel caravan-verzekering

Een caravanverzekering is enkel aan te raden als je de caravan zelf wilt dekken tegen schade. Want schade aan jouw caravan wordt niet vergoed door je WA+- of all risk-autoverzekering. Er bestaan twee soorten caravanverzekeringen:

  • Beperkt casco
    Het beperkt casco, ofwel WA+, dekt de schade aan jouw caravan die ontstaan is door brand, storm of diefstal. 

  • Volledig casco
    Het volledig casco voor de caravan dekt ook nog schade die ontstaan is aan de caravan door slippen, te water of van de weg raken, botsen, etc. Een extra voordeel van het volledig casco is de nieuwwaarderegeling. Voor een beperkte periode krijg je van de verzekeraar bij total loss de nieuwwaarde van je caravan.

Let op: Schade door hagel is vaak niet meeverzekerd. Wil je schade door hagel wel laten dekken, dan betaal je meer premie. Het eigen risico verhogen is een mogelijkheid om de verzekeringspremie voor je caravan juist te verlagen.

Camper

Een camperverzekering werkt weer anders dan de caravanverzekering. Heb je geen caravan, maar een camper? Let dan op. Een camperverzekering is wel verplicht.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie