Finipedia

Spaarrekening openen

Wil je een spaarrekening openen, dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Uiteraard wil je op je spaarrekening een zo hoog mogelijke spaarrente. Simpelweg een spaarrekening openen bij je ‘vaste’ bank, is niet altijd de beste keuze. De grotere, bekende banken bieden meestal niet de hoogste spaarrente. Spaarrentes vergelijken is daarom een belangrijke stap, voor je een spaarrekening opent.

Kosten voor spaarrekening openen

Een spaarrekening openen is in principe gratis. Wel stellen sommige banken de eis dat je een betaalrekening hebt lopen bij dezelfde bank als waar je de spaarrekening wilt openen. En zo’n bankrekening openen, kost wel geld. De kosten betaalrekeningkunnen variëren van een paar tientjes tot zo’n zeventig euro. 

Deposito versus spaarrekening

Een deposito biedt een hogere rente dan een spaarrekening, maar daar staat tegenover dat je het geld voor langere tijd vast moet zetten. Hierdoor is een deposito alleen een interessante optie wanneer je spaart voor een doel dat ver in de toekomst ligt.

Het voordeel van een gewone spaarrekening of internet-spaarrekening, is dat je altijd over je geld beschikt. Is dat voor jou niet nodig en kun je het geld lang missen, dan is een spaardeposito een goede en rendabelere optie.

Lid worden

Belastingvrij sparen met groene spaarrekening

Via een bepaalde groene spaarrekening kun je belastingvrij sparen. Belastingvrij sparen via een groene spaarrekening heet ook wel groen sparen. Wel kun je alleen belastingvrij sparen via groenspaarrekeningen van banken met een certificaat van de overheid. Dat certificaat hebben alleen de Rabobank, ING en ABN nog en zij hebben momenteel alle drie een klantenstop voor de groenspaarrekening.

Gratis bankrekening openen voor kind

Bij banken kun je vaak wel gratis een bankrekening voor je kind openen, bijvoorbeeld een spaarrekening kind om je zoon of dochter om te leren gaan met geld. Ook een betaalrekening voor kinderen en jongeren is bij de meeste banken gratis.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie