Finipedia

Spaarrentes vergelijken

Wil je een spaarrekening openen, begin dan met het vergelijken van spaarrentes. Simpelweg kiezen voor de bank waar je ook je betaalrekening hebt lopen, is namelijk niet verstandig. De spaarrente kan per bank flink verschillen. Ook hangt de hoogte van de spaarrente vaak af van het soort spaarrekening of deposito. Spaarrentes met elkaar vergelijken is daarom belangrijk.

Spaarrentes én voorwaarden vergelijken

Je kunt op veel manieren geld sparen en elk spaarproduct heeft zijn eigen voor- en nadelen. Zo biedt een gewone spaarrekening momenteel een zeer lage rente, maar staat bij een spaardeposito je geld voor langere tijd vast. Puur de spaarrentes vergelijken is daarom niet verstandig. Focus je ook op de voorwaarden van de verschillende soort spaarrekeningen. 

Voor- en nadelen deposito sparen

Kun je jouw spaargeld voor lange tijd missen, dan is een deposito het overwegen waard. Hier krijg je over het algemeen een hogere spaarrente. Bedenk wel dat je wanneer je je geld vast zet, je niet kunt profiteren als de spaarrentes weer gaan stijgen. Mochten de spaarrentes gaan dalen, dan is een deposito juist een goede keuze.

Extra voordeel, bij een depositorekening staat het rendement op voorhand vast en weet je dus van tevoren wat je aan het einde van de looptijd hebt.

Lid worden

Voor- en nadelen reguliere spaarrekening

Kies je voor een reguliere spaarrekening, dan krijg je over het algemeen een wat lagere rente dan bij een deposito. Daar staat tegenover dat je het geld dat op de spaarrekening staat altijd op kunt nemen. Mocht de spaarrente gaan stijgen, dan profiteer je daar gelijk van. Andersom geldt dit natuurlijk ook. Als de spaarrente daalt, daalt ook jouw rendement.

Spaarrente kiezen

De rente berekenen die je nodig hebt om een bepaald spaardoel te halen, kan je helpen bij het kiezen voor een bank of spaarproduct met een bepaalde rente.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie