Finipedia

Studenten reisverzekering

Weekendje weg, strandvakantie, wintersport, festival of stage in het buitenland. Voor de student is er altijd wel een reden om op reis te gaan. Met een studenten reisverzekering verzeker je je tijdens zo’n trip naar het buitenland. Voordeel van de studenten reisverzekering ten opzichte van een reguliere reisverzekering is dat de dekking op studenten is afgestemd en dat het vaak een goedkope reisverzekering is en je dus minder premie betaalt.

Noodzaak studenten reisverzekering

Waarom een reisverzekering?’ zul je misschien denken. Waar je als student je geld waarschijnlijk liever aan andere zaken dan verzekeringen uitgeeft, is onverzekerd op reis gaan geen goed idee. Hoewel de kans niet heel groot is, kunnen ongelukken op vakantie veel geld kosten. En zonder verzekering draai je zelf voor de schade op.

Met een studenten reisverzekering verzeker je je tegen schade en ongemak op reis. Bijvoorbeeld wanneer je bagage gestolen wordt. Of wanneer je tijdens een wandeltocht verkeerd terecht komt en er een reddingsactie opgezet moet worden. Ook krijg je de kosten vergoed wanneer je je reis moet afbreken door onverwachte omstandigheden. Wil je ook de gemiste vakantiedagen vergoed krijgen, dan kun je een annuleringsverzekering afsluiten.

Voordelen studenten reisverzekering

Een studentenreisverzekering biedt een dekking die specifiek is afgestemd op studenten. Meestal is de studenten reisverzekering een reisverzekering met werelddekking. Ook zijn vakanties voor langere periode vaak standaard gedekt. Bij sommige verzekeraars zijn ook wintersport en onderwatersport automatisch meeverzekerd.

Controleer wel altijd de voorwaarden van de studentenreisverzekering. Wat een verzekeraar verstaat onder de studenten reisverzekering kan namelijk verschillen. De reisverzekering vergelijken is daarom belangrijk.

Doorlopende reisverzekering of kortlopende reisverzekering

Ga je studenten reisverzekering afsluiten, dan merk je dat dit meestal een doorlopende reisverzekering is. Dit betekent dat je reisverzekering het hele jaar door, voor elke reis, geldt. En dat is handig. Ook als jij onverwacht een weekendje weg gaat kun je rekenen op dekking. Daarnaast is een doorlopende reisverzekering verhoudingsgewijs vaak goedkoper dan een kortlopende reisverzekering.

Verzekerd via de reisverzekering van je ouders

In sommige gevallen val je, ook wanneer je ouder dan 18 bent, onder de reisverzekering van je ouders. Er zijn verschillende verzekeraars die studerende kinderen die op kamers wonen, nog gewoon meeverzekeren. De dekking geldt ook wanneer jij zonder je ouders op reis gaat. Vraag daarom aan je ouders welke reisverzekering zij hebben en wat de voorwaarden van die verzekering zijn. Het zou zonde zijn om dubbel premie te betalen.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie