Finipedia

Waarom een reisverzekering?

Een reisverzekering afsluiten is niet verplicht. Dit in tegenstelling tot bijvoorbeeld de zorgverzekering. Waarom dan een reisverzekering? Omdat het verstandig is. Mocht je onverhoopt in een vervelende situatie in het buitenland terecht komen, dan ben je blij dat je verzekerd bent. De kosten van bijvoorbeeld een reddingsactie kunnen flink oplopen. Zelfs met een goedkope reisverzekering weet je zeker dat je niet zelf voor die kosten hiervan op hoeft te draaien.

Nut van de reisverzekering

Een verzekering sluit je af voor onverwachte kosten die je niet zelf kunt of wilt betalen. Mocht je je bagage kwijtraken, dan ben je aardig wat geld kwijt om al je spullen te vervangen. Maar, de meeste mensen zullen de kosten hiervan zelf kunnen betalen. Hetzelfde geldt voor een nieuwe terugvlucht vanwege een ziek familielid. Het is prettig dat dit vergoed wordt door je reisverzekering, maar je had het eventueel ook zelf kunnen betalen.

Het ligt anders bij een reddingsactie of opsporingsactie. De belangrijkste dekking van de reisverzekering is dan ook de dekking voor ongevallen en calamiteiten. Een reddingsactie met een helikopter kost al snel enkele tienduizenden euro’s. Kom je tijdens een wandeling in de bergen in de problemen, dan zorgt de dekking voor ongevallen en calamiteiten ervoor dat jij gered wordt en dat de kosten van zo’n actie vergoed worden.

Waarom kiezen voor doorlopend of kortlopend

Ga je niet vaker dan één of twee keer per jaar op vakantie, dan volstaat een kortlopende reisverzekering. Ga je meerdere keren per jaar op reis, sluit dan een doorlopende reisverzekering af. Hiermee is elke vakantie verzekerd, ook onverwachte weekendjes weg. Verhoudingsgewijs is de doorlopende reisverzekering een stuk goedkoper.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie