Finipedia

Doorlopende reisverzekering

Met de doorlopende reisverzekering ben je het hele jaar door verzekerd tegen onverwachte kosten en schade tijdens vakanties, stedentrips en weekendjes weg. De doorlopende reisverzekering wordt vaak uitgebreid met een doorlopende annuleringsverzekering. Wanneer je een reisverzekering gaat afsluiten, kun je ook kiezen voor een losse, kortlopende reisverzekering.

Dekking doorlopende reisverzekering

De dekking van de doorlopende reisverzekering bestaat uit een aantal onderdelen, die van verzekeraar tot verzekeraar kunnen verschillen. De meest voorkomende onderdelen zijn:

  • Dekking voor buitengewone of onvoorziene kosten
    Denk hierbij aan de kosten voor een opsporings- of reddingsactie. Ook als jij je paspoort op reis kwijt raakt of huiswaarts wilt keren vanwege een overleden familielid, wordt dit vergoed door deze dekking van de reisverzekering. 
  • Bagagedekking
    Koffer tijdens de vlucht zoek geraakt? Of je fotocamera gestolen? Met bagagedekking ben je verzekerd tegen schade aan en diefstal of vermissing van je bagage. Let op, er geldt vaak wel een maximumbedrag en veel verzekeraars hebben speciale regels voor waardevolle spullen als iPad’s en zonnebrillen.
  • Dekking voor medische kosten
    Dekking voor medische kosten valt bij de meeste verzekeraars tegenwoordig onder de basisdekking van de reisverzekering. Bij de overige aanbieders is dit als aanvullende module te kiezen. Met de module medische kosten ben je verzekerd tegen alle kosten voor spoedeisende medische hulp tijdens je vakantie.


De basiszorgverzekering vergoedt overigens ook een deel van eventuele zorgkosten in het buitenland. Maar, wel op basis van de Nederlandse tarieven. Is de operatie die jij ondergaan bent fors duurder in het land waar jij op vakantie bent? Dan wordt dit vergoed door de reisverzekering, mits jouw verzekering dekking voor medische kosten heeft.

Doorlopende reisverzekering uitbreiden

Naast de standaard dekking van de doorlopende reisverzekering kun je kiezen voor verschillende aanvullende modules. Hiermee verzeker je je bijvoorbeeld voor een ongeluk op de piste of voor pechhulp in het buitenland. De meest gekozen aanvullende dekkingen zijn:

 Voordeel doorlopende reisverzekering

Het voordeel van de doorlopende reisverzekering is dat deze het hele jaar door geldt en dat je altijd, ook bij een spontaan weekendje weg, goed verzekerd op reis bent. Voor een kort uitje zou je normaal gesproken misschien geen reisverzekering afsluiten. Met de doorlopende reisverzekering ben je ook tijdens dit soort korte tripjes, verzekerd. 

Kortlopende of doorlopende reisverzekering

In plaats van een doorlopende reisverzekering, kun je ook kiezen voor een kortlopende reisverzekering. Ga je dit jaar slechts één keer voor een korte periode op vakantie? Dan is dit vaak een voordeligere optie.

Afsluiten doorlopende reisverzekering

Bij het afsluiten van een doorlopende reisverzekering let je natuurlijk op de premie. Daarnaast is het belangrijk om de polis op nog een aantal punten te controleren. Bekijk bijvoorbeeld of het om een verzekering met Europadekking of met werelddekking gaat. Controleer daarnaast hoeveel dagen je achter elkaar verzekert bent en of de dekking voor medische kosten inbegrepen is.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie