Finipedia

Reisverzekering vergelijken

Een reisverzekering afsluiten is op zich niet moeilijk. Maar wil je een reisverzekering die goed aansluit op jouw vakantieplannen en die betaalbaar is, dan is het belangrijk om goed te vergelijken. Een goedkope reisverzekering kan een minder volledige dekking hebben. Kijk daarom bij het reisverzekering vergelijken niet alleen naar de prijs, maar ook naar de dekking en de inhoud van de polisvoorwaarden. Zo vind je de beste reisverzekering voor jou!

Dekking reisverzekering

Bijna elke verzekeraar biedt wel een reisverzekering aan. Standaard bestaat de dekking van een reisverzekering uit een module voor buitengewone of onvoorziene kosten, een module voor bagagedekking en in sommige gevallen dekking voor medische kosten.

Goedkoopste reisverzekering

De goedkoopste reisverzekering vind je door goed te vergelijken. Bedenk welke dekkingen jij belangrijk vindt en welke dekkingen voor jou overbodig zijn. Vergelijk de reisverzekering nooit via één site, aangezien elke vergelijkingssite wel een aantal aanbieders uitsluit.

Europa- of werelddekking

Wie een reisverzekering gaat afsluiten kan kiezen tussen een reisverzekering met werelddekking en een reisverzekering met Europadekking. Afhankelijk van jouw reisplannen, maak je een keuze. Goed om te weten: onder Europadekking vallen ook een aantal populaire vakantielanden die nét buiten Europa liggen.

Doorlopend of kortlopend

Wie meerdere keren per jaar op vakantie gaat, kan beter voor een doorlopende reisverzekering kiezen. Wil je de doorlopende reisverzekering vergelijken, let dan onder meer op het aantal dagen dat je achter elkaar verzekerd bent. Een kortlopende reisverzekering is vooral interessant als je weinig op reis gaat. Het voordeel van deze verzekering is, dat je deze exact op jouw vakantieplannen kunt afstemmen.

Wel of geen aanvullende modules

Een reisverzekering kun je uitbreiden met aanvullende modules. Bijvoorbeeld met de wintersportverzekering, de annuleringsverzekering, de pechhulpverzekering of de zakelijke reisverzekering

Let op bij het vergelijken van de reisverzekering: bij sommige verzekeraars zijn aanvullende modules, zoals de wintersportdekking, standaard inbegrepen. Deze verzekeringen zijn vaak duurder, dan de verzekeringen die deze dekking niet standaard toegevoegd hebben aan de reisverzekering. Ga je niet op wintersportvakantie, dan is het dus goedkoper om een reisverzekering te kiezen, die deze sport niet standaard in de dekking opgenomen heeft.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie