Finipedia

Reisverzekering afsluiten

Een reisverzekering afsluiten is niet moeilijk en kun je prima zelf. Wel is het verstandig om niet de eerste aanbieder die je te binnen schiet te kiezen, maar meerdere aanbieders op een rij te zetten. Wie start met de reisverzekering vergelijken, zal merken er veel aanbieders zijn. Goed vergelijken zorgt ervoor dat je een goedkope én goede reisverzekering kunt afsluiten.

Verschillen reisverzekeringen

Een goedkope reisverzekering met slechts een beperkte dekking, is logischerwijs niet zo’n goede keuze. Omdat de basisdekking van de reisverzekering per verzekeraar verschilt, is het soms lastig om de verschillende reisverzekeringen goed met elkaar te vergelijken en de beste reisverzekering af te sluiten.

Waarom een reisverzekering afsluiten?

Een reisverzekering biedt dekking voor onvoorziene kosten tijdens jouw vakantie. Met name de module ‘onvoorziene kosten en hulpverlening’ van de reisverzekering is essentieel op vakantie. Deze module zit bij elke reisverzekeraar in het basispakket en zorgt onder andere voor dekking bij opsporing- en reddingsacties. De kans hierop is uiteraard klein, maar overkomt het je, dan is een goede verzekering van groot belang.

Afsluiten reisverzekering tot vijf minuten voor vertrek

Een reisverzekering kan tot 5 minuten voor je vertrekt afgesloten worden. Je hebt dus ruimschoots de tijd om een reisverzekering te zoeken die bij je past. De reisverzekering geldt zodra jij je huis verlaat en vertrekt.

Aanvullende verzekeringen bij reisverzekering afsluiten

De reisverzekering wordt vaak afgesloten in combinatie met de annuleringsverzekering. Ook kan er, naast de basisdekking, voor diverse aanvullende modules gekozen worden. Bijvoorbeeld voor medische kosten in het buitenland of de pechhulpverzekering.

Doorlopende of kortlopende reisverzekering afsluiten

Daarnaast moet je als je een reisverzekering afsluit de keuze maken tussen de doorlopende reisverzekering en de kortlopende reisverzekering. De beste keuze voor jou is afhankelijk van het aantal keer dat jij per jaar op vakantie gaat. Los daarvan is een combinatie van reis- en annuleringsverzekering vaak een voordelige keuze.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie