Finipedia

Kortlopende reisverzekering vergelijken

Wanneer je een reisverzekering gaat afsluiten, heb je de keuze uit de doorlopende reisverzekering en de kortlopende reisverzekering. Een kortlopende reisverzekering is een slimme keuze als je maar weinig op vakantie gaat. Sluit een kortlopende reisverzekering nooit zomaar af, maar start met vergelijken. Door verschillende kortlopende reisverzekeringen te vergelijken vind je de beste reisverzekering voor jouw vakantie.

Praktische informatie over de kortlopende reisverzekering

Een kortlopende reisverzekering is een losse, tijdelijke verzekering die voor één vakantie geldt. Deze reisverzekering heeft een vaste ingangsdatum en einddatum.

Een groot voordeel van de kortlopende reisverzekering is dat je deze exact op je reis af kunt stemmen. Bij de doorlopende verzekering ben je vaak verzekerd voor allerlei zaken die hooguit eens in het jaar van toepassing zijn. Dit geldt bijvoorbeeld voor de aanvullende wintersportverzekering.

Premie kortlopende reisverzekering vergelijken

De premie die je betaalt voor de kortlopende reisverzekering is afhankelijk van het aantal vakantiedagen, het aantal personen en eventuele aanvullende dekkingen. Daarnaast kan de prijs per aanbieder fors verschillen.

Bij het vergelijken van de kortlopende reisverzekering is het verstandig om niet enkel op de prijs te letten. Bekijk ook de dekking. Hoeveel krijg je bijvoorbeeld vergoed als je bagage gestolen wordt en geldt er een eigen risico?

Kortlopende reisverzekering afsluiten

Een kortlopende reisverzekering kun je tot een dag voor vertrek afsluiten. Afsluiten kan via de volgende kanalen:

  • Bij een reisbureau
  • Op de website van een reisorganisatie bij het boeken van de reis
  • Online bij een verzekeraar of vergelijkingssite

De meest voordelige optie is in veel gevallen het rechtstreeks afsluiten bij de verzekeraar of het afsluiten bij een vergelijkingssite. Vergelijk het liefst meerdere vergelijkingssites met elkaar, omdat niet iedere vergelijkingssite een compleet overzicht van álle verzekeraars biedt.

Annuleringsverzekering bij je reisverzekering afsluiten

Veel mensen kiezen ervoor om de reis en annuleringsverzekering in één keer af te sluiten. Bij het vergelijken van reisverzekeringen zul je deze combinatie dan ook veel tegen komen.

Wil je ook een annuleringsverzekering voor jouw vakantie afsluiten? Wacht dan niet te lang. Een annuleringsverzekering moet binnen 7 of 14 dagen na het boeken van de reis afgesloten worden, afhankelijk van de voorwaarden van de verzekeraar. Ook bij de annuleringsverzekering heb je de keuze uit een kortlopende annuleringsverzekering of een doorlopende annuleringsverzekering.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie