Finipedia

Goedkope reisverzekering

Ben je op zoek naar een goede én goedkope reisverzekering, dan is goed vergelijken belangrijk. Wil je de reisverzekering vergelijken, denk dan na over welke dekkingen je graag wilt. Een goedkope reisverzekering kan een minder uitgebreide dekking hebben, maar voor sommige vakanties is dat misschien prima. Ga je een reisverzekering afsluiten, let dan ook oververzekering. Zo vind je niet alleen een goedkope reisverzekering, maar ook de beste reisverzekering voor jou!

Prijsverschillen bij de reisverzekering

Wie een reisverzekering wil afsluiten, zal merken dat er enorme premieverschillen zijn bij reisverzekeringen. Hoewel de meeste reisverzekeringen een vergelijkbare basisdekking bieden, verschilt de invulling van die dekking en de daarbij behorende vergoeding sterk per verzekeraar. En dat zie je terug in de prijs.

De standaarddekking van de reisverzekering bestaat uit een module voor buitengewone of onvoorziene kosten en een module voor bagagedekking. De maximale vergoeding bij het zoekraken van de je bagage, verschilt bijvoorbeeld sterk per verzekeraar.

Noodzaak dekkingen reisverzekering

Bedenk je bij het afsluiten van de reisverzekering goed welke dekkingen voor jou nodig zijn. Vragen die je jezelf hierbij moet stellen zijn ‘hoe groot is het risico?’, ‘wat zou de vergoeding van de verzekeraar zijn?’ en ‘kan ik de schade ook zelf dragen?’

Over de volgende dekkingen moet je kritisch zijn:

  • Annulering: je hebt je reis al (deels) betaald. Dus, hoewel het vervelend is dat je je geld kwijt bent, heb je geen extra kosten die je zelf niet zou kunnen betalen.

  • Uitgebreide bagagedekking: dekking voor de bagage kent strenge voorwaarden en beperkte vergoedingen. Ga na wat de waarde is van de spullen die je mee neemt op reis. Houd er rekening mee dat spullen van een paar jaar oud volgens de verzekeraar als grotendeels afgeschreven zijn.

  • Rechtsbijstand: de kans dat je in het buitenland in een juridisch conflict verzeild raakt is niet klein. Bedenk goed of je dit risico wel wilt verzekeren.

  • Dekking voor contant geld: deze dekking is vaak erg beperkt.

Voorkom oververzekering

De reisverzekering bestaat uit een aantal dekkingen die ook bij andere verzekeringen voorkomen. Wil je besparen op je reisverzekering, zorg dan dat er in ieder geval geen overlap is met andere verzekeringen die je hebt afgesloten.

  • Medische kosten in het buitenland worden gedekt door de basiszorgverzekering. Dit gebeurt op basis van de Nederlandse tarieven. Is de behandeling die je ondergaat in het buitenland fors duurder, dan moet je zelf bijbetalen. Dit kun je afdekken door een aanvullende verzekering bij de zorgverzekering of door een aanvullende module bij de reisverzekering. Sluit ze in ieder geval niet allebei af!

  • Sommige bagage is ook verzekerd via andere verzekeringen. Elektronica kan bijvoorbeeld ook gedekt zijn op je inboedelverzekering met buitenhuisdekking en je smartphone is in sommige gevallen ook in het buitenland verzekerd via een telefoonverzekering.

  • De aanvullende module pechhulp van de reisverzekering hoef je niet af te sluiten als je al voorzien bent van een pechhulpverzekering of pechhulpservice voor in het buitenland.
  • Rechtsbijstand: heb je een gezinsrechtsbijstandsverzekering, dan kan je deze aanvullende module bij de reisverzekering vaak achterwege laten.

  • Ongevallendekking: met een ongevallenverzekering in het dagelijks leven, heb je deze in de reisverzekering niet meer nodig.

Bespaar op je reisverzekering door jaarlijks te vergelijken

De premie en voorwaarden van de reisverzekeringen kunnen in de loop der tijd wijzigen. Het is daarom verstandig deze jaarlijks te controleren. Hetzelfde geldt voor jouw persoonlijke situatie. Na gezinsuitbreiding verruil je je verre reizen bijvoorbeeld voor een autovakantie naar Frankrijk. Zorg dat je jaarlijks je reisverzekering even bekijkt en bepaal of deze nog up-to-date is voor jouw situatie. Houd hierbij ook rekening met eventuele aanvullende pakketten die je bij andere verzekeringen afgesloten hebt.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie