Finipedia

Doorlopende reisverzekering vergelijken

Wie een reisverzekering gaat afsluiten, kan kiezen tussen de doorlopende reisverzekering of een kortlopende reisverzekering. Ga je de doorlopende reisverzekering vergelijken, dan zijn er een aantal zaken waar je op moet letten. Kies niet direct voor de goedkoopste reisverzekering. Dit is mogelijk niet de beste reisverzekering in jouw situatie.

Doorlopende reisverzekering vergelijken: let hier op

De reisverzekering is geen moeilijk verzekeringsproduct. De standaarddekking is bij elke verzekeraar hetzelfde: je hebt een dekking voor onvoorziene kosten en hulpverlening en dekking voor je bagage. Daarnaast is de doorlopende reisverzekering uit te breiden met allerlei extra’s.

Zet jouw ‘standaard’ vakanties op een rij

Afhankelijk van de reizen die je maakt, kies je een doorlopende reisverzekering met bepaalde dekkingen. Zet, voordat je begint met vergelijken, voor jezelf op een rijtje wat jouw ‘standaard’ vakanties zijn. Ga je meestal kamperen in Europa en maak je één of twee keer per jaar een stedentrip? Dan heb je een minder uitgebreide dekking nodig dan wanneer je regelmatig buiten Europa reist of jaarlijks op wintersportvakantie gaat.

Bedenk in ieder geval of de volgende dekkingen voor jou wel of niet nodig zijn:

  • Dekking buiten Europa
  • Dekking voor langere periode (30, 60 of zelfs meer dagen)
  • Wintersportdekking
  • Aanvullende dekking voor medische kosten

Het is bij sommige verzekeraars mogelijk om bepaalde uitbreidingen of aanvullende modules voor slechts één vakantie af te sluiten. Handig, wanneer een minimale reisverzekering bij de meeste reizen die jij maakt volstaat, maar je eenmalig een ander soort reis wilt maken.

Annuleringsverzekering inclusief

Wil je ook een annuleringsverzekering afsluiten? Ga dan ook de (doorlopende) annuleringsverzekering vergelijken! Let hierbij op de voorwaarden voor annulering en de maximale vergoeding bij annulering.

Voordeel doorlopende reisverzekering

Het grote voordeel van de doorlopende reisverzekering ten opzichte van een kortlopende, losse reisverzekering is dat ook korte vakanties, zoals een weekend weg, verzeker zijn. Een dagje weg binnen Nederland valt overigens wel pas onder de dekking van de doorlopende reisverzekering als je hierbij (vooraf) ook een overnachting boekt.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie