Finipedia

Reisverzekering met werelddekking

Wie een reisverzekering afsluit kan kiezen tussen de reisverzekering met Europadekking en de reisverzekering met werelddekking. Met een reisverzekering verzeker je je tegen onverwachte kosten en hulpverlening tijdens je reis. Het dekkingsgebied bepaalt waar ter wereld de reisverzekering geldig is. Overigens is Europadekking wat uitgebreider dan de naam doet vermoeden. Ook de meeste vakantielanden aan de Middellandse Zee en de Canarische Eilanden worden tot dit verzekeringsgebied gerekend.

Europadekking: ook buiten Europa

Staat op de polis van jouw reisverzekering Europa? Natuurlijk ben je dan verzekerd in Frankrijk, Spanje, Griekenland en Denemarken. En in de rest van Europa. Bij de meeste verzekeraars vallen daarnaast ook de volgende gebieden onder de Europadekking:

  • De Canarische Eilanden, Azoren en Madeira

  • De niet-Europese landen aan de Middellandse Zee (Algerije, Egypte, Israël, Libanon, Libië, Marokko, Tunesië, Turkije en Syrië)

  • Rusland, tot de Oeral en de Kaukasus.

  • Landen in het voormalig Oostblok: Albanië, Armenië, Azerbeidzjan, Bulgarije, Estland, Georgië, Letland, Litouwen, Macedonië, Moldavië, Oekraïne, Roemenië en Wit Rusland.

Ga bij twijfel altijd de voorwaarden na om te weten waaronder jouw reisbestemming valt.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie