Finipedia

Reisverzekering met Europadekking

Bij de reisverzekering wordt onderscheid gemaakt tussen de reisverzekering met Europadekking en de reisverzekering met werelddekking. Met werelddekking ben je, zoals de naam als doet vermoeden, over de hele wereld verzekerd tegen onverwachte kosten en hulpverlening tijdens je vakantie. Europadekking geldt voor Europa en voor enkele populaire vakantiebestemmingen die net buiten Europa liggen.

Dekkingsgebied reisverzekering

Wil je een reisverzekering afsluiten? Dan is het verstandig om goed te kijken naar het dekkingsgebied. Kies je voor Europadekking, dan ben je sowieso in alle Europese landen verzekerd. Daarnaast biedt de reisverzekering voor Europa vaak ook dekking in de landen buiten Europa, die wel aan de middellandse zee liggen, zoals: Cyprus, Egypte, Libanon, Marokko, Turkije, Syrië en Tunesië. Reis je buiten dit gebied, dan heb je werelddekking nodig.

Wanneer je voor een doorlopende reisverzekering kiest, is het belangrijk om op het moment van afsluiten al na te denken over je reisplannen voor aankomend jaar. Blijf je binnen Europa of maak je waarschijnlijk een verre reis? Bij een kortlopende reisverzekering kun je per reis kiezen welke dekking je neemt.

Dekking bij negatief reisadvies

In principe heeft een negatief reisadvies niets te maken met de dekking van een reisverzekering. Wel is er bij de meeste reisverzekeraars een molestuitsluiting van toepassing. Wat houdt molest precies in? Een burgeroorlog, georganiseerd geweld of een gewapend conflict vallen hier bijvoorbeeld onder. Schade die ontstaat door molest, wordt nooit vergoed.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie