Finipedia

Beste reisverzekering

Wat is de beste reisverzekering? Dat is uiteraard een verzekering met een goede dekking en een lage prijs. Maar het is vooral een reisverzekering die goed is afgestemd op het soort reizen dat jij maakt. In sommige gevallen zal een goedkope reisverzekering prima aansluiten op jouw wensen. Kies echter nooit enkel op de prijs een reisverzekering uit. De voorwaarden en vergoeding die je krijgt verschillen sterk per verzekeraar.

Standaard dekking van de reisverzekering

Ben je op zoek naar de beste reisverzekering, ga dan de reisverzekering vergelijken. Let hierbij op de dekking die geboden wordt. Standaard bestaat de dekking van de reisverzekering uit een module voor buitengewone of onvoorziene kosten, een module voor bagagedekking en in sommige gevallen dekking voor medische kosten.

Uitbreide reisverzekering met aanvullende modules

De reisverzekering is vervolgens uit te breiden met allerlei aanvullende verzekeringen en modules. Voorbeelden hiervan zijn de wintersportverzekering, de annuleringsverzekering, de pechhulpverzekering of de zakelijke reisverzekering. Verder zul je moeten kiezen tussen een reisverzekering met werelddekking of een reisverzekering met Europa dekking.

Controleer de maximale vergoeding

Hoewel de standaarddekking van de verschillende reisverzekeringen hetzelfde is, verschillen de gedekte bedragen. Met name het maximale bedrag voor bagagedekking en de maximale vergoeding bij annulering verschilt sterk per verzekeraar. Let hier dus goed op.

Doorlopende reisverzekering of kortlopende reisverzekering

Welk soort reisverzekering voor jou het beste is hangt vooral af van je reisgedrag. Veel Nederlanders gaan meerdere keren per jaar een weekendje weg en daarnaast één of twee keer op vakantie. Een doorlopende reisverzekering is hiervoor vaak de goedkoopste en beste reisverzekering. Ga jij maar één keer per jaar op vakantie? Kies dan liever voor een kortlopende reisverzekering.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie