Finipedia

Rechtswinkel

De Stichting Rechtswinkel.nl is een online platform waar je om juridisch advies kunt vragen. De website van Stichting Rechtswinkel is een initiatief waar gratis rechtsbijstand geboden wordt in de vorm van advies. Doordat je voorbeeldbrieven en veel vragen met hun antwoorden vindt op de website, kom je zonder een jurist of advocaat in te schakelen vaak al ver.

Wie op zoek is naar een fysieke rechtswinkel, kan zich wenden tot het Juridisch Loket.

Vraag stellen aan de rechtswinkel

De website Rechtswinkel.nl heeft grote voordelen voor mensen die moeilijk toegang hebben tot rechtshulp, bijvoorbeeld omdat ze een advocaat niet kunnen betalen. Je kunt anoniem een vraag stellen op de website rechtswinkel.nl. Binnen een korte termijn krijg je antwoord van één van de aangesloten juristen.

Vragendatabase

In de vragendatabase op de website van de rechtswinkel kun je alle eerder gestelde vragen terugvinden mét daarbij het antwoord. Lijkt jouw situatie op die van een ander? Misschien kom je er dan al uit door even te scrollen door de eerder gestelde vragen.

Voorbeeldbrieven van de rechtswinkel

De aangesloten juristen (uiteenlopend van rechtenstudenten tot deurwaarders) hebben voorbeeldbrieven opgesteld. Die kun je vinden op de website. Heb je een probleem met een online aangeschaft product? Dan is er ongetwijfeld een brief te vinden die je (met een paar kleine aanpassingen) kunt sturen naar de tegenpartij.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie