Finipedia

Juridisch loket

Het Juridisch Loket helpt mensen met een lager inkomen en vermogen aan gratis of goedkope rechtshulp. De juristen van het Juridisch Loket geven advies en kunnen je, indien nodig, doorverwijzen naar een advocaat. Het Juridisch Loket wordt door de overheid gefinancierd.

Wie online wil worden bijgestaan door juristen, kan zich wenden tot het platform stichting rechtswinkel.

Korting via Juridisch Loket

Omdat het Juridisch Loket er is voor mensen met een lager inkomen, bestaat hun doelgroep uit de mensen die ook recht hebben op gesubsidieerde rechtsbijstand.  Laat je je via het Juridisch Loket doorverwijzen naar een advocaat of mediator? Dan krijg je korting op je eigen bijdrage die je moet betalen voor gesubsidieerde rechtsbijstand. 

Inloopspreekuur

Bij het Juridisch Loket zijn er altijd inloopspreekuren geweest. Mensen met een juridische vraag konden binnenlopen en werden geholpen door juristen van het Juridisch Loket. Vaak is juridisch advies voldoende om een conflict niet te laten escaleren. Maar soms is rechtsgang natuurlijk nodig. In die gevallen kan het Juridisch Loket je doorverwijzen naar een advocaat of mediator (bemiddelaar).

Vooral telefonisch bereikbaar

Begin 2015 kwamen er veel bezuinigingen en versoberingen van subsidies aan voor het Juridisch Loket. Daarom is de dienstverlening van het Juridisch Loket flink ingeperkt. Alleen voor de kwetsbare rechtzoekers is er nog wekelijks een spreekuur (in grote steden twee). Verder gaat de hulpverlening van het Juridisch Loket vooral telefonisch.

Lid worden

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie