Finipedia

Rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd

Wachttijd is een begrip dat je op de polis van bijna elke rechtsbijstandverzekering terugvindt. Wachttijd staat voor de periode waarin je nog geen aanspraak kunt doen op de rechtsbijstandverzekering. Wachttijd wordt gebruikt om te voorkomen dat je de verzekering afsluit voor een conflict dat te voorspellen was. Ook een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd, biedt geen dekking bij conflicten die voorspelbaar waren tijdens het afsluiten van de verzekering.

Wachttijd rechtsbijstandverzekering

Sloot je in juni 2015 een rechtsbijstandverzekering af met drie maanden wachttijd? Dan mag je er pas voor het eerst een beroep op doen in september 2015.

Bij de meeste rechtsbijstandverzekeringen met wachttijd is de wachttijd drie maanden. Maar, er gelden voor echtscheidingszaken en ontslag vaak langere wachttijden. Soms zelfs een jaar. 

Reden van de wachttijd

Wachttijd is in het leven geroepen door verzekeraars om de discussie over de voorspelbaarheid van een conflict te voorkomen. Conflicten die je al zag aankomen, zijn namelijk altijd uitgesloten van dekking. Maar het is niet altijd duidelijk voor de verzekeraar of een conflict eraan zat te komen of niet.

Meteen hulp bij rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd?

Je zult denken: dus een rechtsbijstandverzekering zonder wachttijd helpt me meteen met een probleem? Dat is helaas niet zo. Omdat te verwachtte conflicten en al bestaande conflicten niet onder de dekking vallen, kan er veel uitgesloten worden. Is er bewijs dat het conflict eraan zat te komen, dan valt de rechtsbijstand voor dat conflict niet onder de dekking. Een slechte beoordeling op je werk, kan voor de verzekeraar al reden zijn om rechtshulp bij ontslag niet te vergoeden.

Prepaid rechtsbijstand

Biedt jouw rechtsbijstandsverzekering geen dekking of heb je nog geen rechtsbijstandverzekering afgesloten? Dan bestaat er ook prepaid rechtsbijstand. DAS biedt dat aan. Je kunt je probleem voorleggen aan een jurist van DAS en die vertelt je dan wat er aan gedaan kan worden. Voor een vast bedrag kun je die rechtshulp afkopen.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie