Finipedia

Rechtsbijstandverzekering nodig

Twijfel je of een rechtsbijstandverzekering nodig is voor jou? Dan ben je niet de enige. Voor veel mensen is het moeilijk te stellen dat je ooit in een juridisch conflict verzeild raken en rechtsbijstand nodig hebt. Mocht het echter zover komen dat je juridische hulp nodig hebt, dan zijn daar veel kosten mee gemoeid. Een rechtsbijstandverzekering was dan een uitkomst geweest.

Net als bij andere verzekeringen geldt voor de rechtsbijstandverzekering de volgende vuistregel: kun je eventuele kosten zelf met spaargeld betalen, dan is verzekeren niet perse nodig. Het is dus belangrijk om te weten wat rechtsbijstand kost. Die kosten kunnen hoog oplopen. Ter indicatie: een advocaat kost tussen de €100 en €400 per uur.

Rechtsbijstandverzekering dekt niet altijd

Als je kiest voor een rechtsbijstandverzekering, overweeg dan goed welke rechtsbijstandverzekering nodig is in jouw situatie. Er zijn verschillende soorten dekkingen mogelijk voor verschillende soorten problemen. Een burenruzie valt onder een ander soort dekking (consument en wonen) dan bijvoorbeeld ontslag (inkomen). Let op: je kunt geen rechtsbijstandverzekering afsluiten voor een probleem dat er al is of dat al dreigt.

Modules rechtsbijstandverzekering

Overweeg je een rechtsbijstandverzekering, dan zijn er bepaalde modules waaruit je kunt kiezen. Je hebt de modules ‘Verkeer’, ‘Consument en Wonen’, ‘Inkomen’ en ‘Fiscaal en Vermogen’. Het is mogelijk om er één te kiezen, maar je kun je ook voor alles verzekeren. 

Welke rechtsbijstandverzekering is nodig?

In jouw situatie kunnen bepaalde modules wel nodig zijn en andere niet. Neem Fiscaal en Vermogen: heb je geen beleggingen en is er weinig kans op een conflict met de Belastingdienst? Dan zul je niet zo snel gebruik maken van de module Fiscaal en Vermogen. Bekijk de dekking van alle modules goed, kijk goed naar je eigen situatie en kies dan de modules voor je rechtsbijstandverzekering.

Rechtsbijstandverzekeringen vergelijken

Rechtsbijstandverzekeringen vergelijkenis een belangrijke stap in het maken van de juiste keuze. Wat voor jou de beste rechtsbijstandverzekeringis, hangt vooral af van de door jou gewenste dekking en jouw situatie.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie