Finipedia

Kosten rechtsbijstandverzekering

De kosten van de gemiddelde rechtsbijstandverzekering liggen rond de € 190 per jaar. Maar er bestaan ook rechtsbijstandverzekeringen die veel lagere kosten kennen. Voor € 60 per jaar kun je al een minimale rechtsbijstandverzekering afsluiten. Met rechtsbijstandverzekeringen vergelijken bepaal je welke verzekering voor jou de beste rechtsbijstandverzekering is. Zowel qua kosten als qua dekking zijn er grote verschillen.

Factoren kosten rechtsbijstandverzekering

Er zijn verschillende factoren die de kosten van een rechtsbijstandverzekering bepalen.

 • Dekking
  De dekking van rechtsbijstandverzekeringen is verdeeld in modules. De module Consument & Wonen is er voor problemen rondom je woning en bijvoorbeeld een conflict over de garantie van een product. De module Inkomen helpt je met arbeidsconflicten. De module verkeer dekt rechtshulp bij geschillen in het verkeer en Fiscaal & Vermogen helpt je als je een probleem hebt met bijvoorbeeld de Belastingdienst.

 • Gezinssamenstelling
  Een rechtsbijstandverzekering kun je afsluiten voor je hele gezin. Wil je alleen jezelf verzekeren? Dan betaal je een relatief lage premie. Maar, verzeker je ook je partner en kinderen, dan zullen de kosten voor jullie rechtsbijstandverzekering hoger worden.
 • Eigen risico
  Zoals bij de meeste verzekeringen, geldt er voor rechtsbijstandverzekeringen in sommige gevallen een eigen risico. Meestal is het standaard eigen risico nul euro en kun je kiezen voor verhoging van het eigen risico in ruil voor premiekorting.

 • Maximale dekking externe kosten
  Elke rechtsbijstandsverzekeraar heeft juristen in dienst die je kunnen bijstaan en adviseren als je een juridisch probleem hebt. Is er toch een externe advocaat nodig of komt het tot een rechtszaak? Dan krijg je te maken met externe kosten. Aan de vergoeding van die externe kosten zit een maximum dat je eventueel kunt verhogen. Kies je voor een hoge dekking voor externe kosten? Dan betaal je logischerwijs meer premie.
Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie