Finipedia

Beste rechtsbijstandverzekering

Als je een rechtsbijstandverzekering afsluit, wil je waarschijnlijk het liefst de beste. Wat de beste rechtsbijstandverzekering is voor jou, hangt af van wat je precies wilt verzekeren. Rechtsbijstandsverzekeringen vergelijken is een belangrijke stap bij het vinden van de perfecte rechtsbijstandverzekering.

Rechtsbijstandverzekering op maat

Het handige van een rechtsbijstandverzekering is dat je jezelf kunt verzekeren per module. Mensen die zelden aan het verkeer deelnemen, kunnen er bijvoorbeeld voor kiezen zich niet te verzekeren voor rechtsbijstand verkeer, maar wel voor rechtsbijstand wonen. 

Modules

De modules die je kunt afsluiten bij een rechtsbijstandsverzekeraar, zijn:

  • Consument en wonen: voor problemen rondom je huis en je buurt en problemen met de aankoop van producten.

  • Verkeer: je bent verzekerd van rechtsbijstand in het verkeer. Deze rechtsbijstand kun je afsluiten op je motorvoertuig (motorrijtuigrechtsbijstandverzekering). Alle geschillen die veroorzaakt zijn terwijl je in dat voertuig zit, zijn gedekt. Je kunt rechtsbijstand verkeer algemener afsluiten. Dan ben je ook verzekerd van rechtsbijstand als voetganger, fietser, etc.

  • Inkomen: sluit je deze module af, dan krijg je rechtsbijstand bij arbeidsconflicten.

  • Fiscaal en vermogen: heb je een conflict met de Belastingdienst of een probleem met de (ver)koop van effecten? Dan is rechtshulp in deze module gedekt.

Om de beste rechtsbijstandverzekering te kiezen, moet je dus goed weten waarvoor je precies verzekerd wilt zijn. Voor elke extra module betaal je extra premie. Rechtsbijstandverzekeringen vergelijken kan helpen om tot een betaalbare verzekering te komen met de juiste dekking.

Voorwaarden rechtsbijstandverzekering verschillen per aanbieder

Waar je bij je keuze voor de beste rechtsbijstandverzekering ook op moet letten, zijn de voorwaarden. Rechtsbijstandsverzekeraars stellen vaak veel voorwaarden en sluiten bepaald soort geschillen of bedrijven uit. Want, ook voor een verzekeringsmaatschappij is rechtshulp duur. Lees dus altijd heel goed de polissen door voordat je een keuze maakt. Kijk daarbij ook naar het bedrag dat maximaal vergoed wordt als je een beroep doet op je rechtsbijstandverzekering.

Voorbeeld uitsluiting: Je hebt een rechtsbijstandverzekering voor verkeer afgesloten en krijgt ruzie met de garage die jouw Apk-keuring uitvoert. Samen met de garage kom je er niet uit, dus je wendt je tot de verzekeraar. Helaas: de verzekeraar dekt enkel de kosten voor rechtsbijstand als het een BOVAG-garage betreft en dat is jouw garage niet.

Let op: je kunt nooit een rechtsbijstandverzekering afsluiten voor een probleem dat al bestaat of dreigt. Daarnaast zijn echtscheidingszaken bij veel rechtsbijstandverzekeringen niet gedekt.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie