Finipedia

Pensioenoverzicht

Wil jij weten hoeveel pensioen je opgebouwd hebt en op wat voor bedragen je kunt rekenen zodra jij met pensioen gaat? Raadpleeg je pensioenoverzicht! Als werknemer ontvang je jaarlijks het Uniform Pensioen Overzicht (UPO). Dit document biedt inzicht in jouw huidige pensioensituatie. Voor een totaaloverzicht van het door jouw opgebouwde pensioen en AOW kun je daarnaast mijnpensioenoverzicht.nl bezoeken.

UPO: Uniform Pensioen Overzicht

Het UPO is het Uniform Pensioen Overzicht. In dit pensioenoverzicht staat hoeveel pensioen je hebt opgebouwd bij het pensioenfonds van jouw werkgever. Ook staat erin hoeveel je partner en eventuele kinderen krijgen wanneer je zou overlijden. 

Sinds 2008 zijn pensioenaanbieders volgens de pensioenwet verplicht om een UPO te verstrekken. Elk pensioenfonds hanteert dezelfde indeling op het UPO. Hierdoor kun je de bedragen op de verschillende UPO’s eenvoudig optellen en met elkaar vergelijken.

Wanneer ontvang je het Uniform Pensioen Overzicht?

Als werknemer krijg je jaarlijks een UPO over het pensioen dat je opbouwt bij je huidige werkgever. Over de pensioenen bij eerdere werkgevers ontvang je eens in de vijf jaar een pensioenoverzicht. Vanaf je 60ste ontvang je ieder jaar, ook als je niet meer werkzaam bent, een pensioenoverzicht. 

Lid worden

Totaaloverzicht op mijnpensioenoverzicht.nl

Wie bij verschillende werkgevers pensioen opgebouwd heeft of geïnteresseerd is in de hoeveelheid AOW die opgebouwd is, kan mijnpensioenoverzicht.nl raadplegen. Je kunt hier eenvoudig opzoeken hoeveel pensioen je hebt opgebouwd en bij welke pensioenuitvoerder (pensioenfonds of -verzekeraar). Ook de hoogte van je AOW uitkering en je AOW leeftijd vind je hier terug.

Eventueel zelf opgebouwd pensioen, bijvoorbeeld via banksparen, vind je op mijnpensioenoverzicht.nl niet terug.

Verschil UPO en mijnpensioenoverzicht.nl

Het verschil tussen het Uniform Pensioen Overzicht en  mijnpensioenoverzicht.nl  is dat het UPO je jaarlijks inzicht geeft in je huidige pensioensituatie en dat www.mijnpensioenoverzicht.nl een optelsom biedt van al het opgebouwde pensioen.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie