Finipedia

Wegenwacht ANWB lidmaatschapskosten

Het standaard lidmaatschap van de ANWB kost € 15 per jaar. Voor dit tarief kan je bij de ANWB terecht met vragen, bijvoorbeeld wat te doen wanneer je een auto hebt gekocht die mankementen vertoont.  Daarnaast levert het lidmaatschap korting op in de ANWB-webshop en is de organisatie belangenbehartiger. Wie pechhulp in Nederland of pechhulp in het buitenland wenst, betaalt logischerwijs wat meer.

Lidmaatschap zonder Wegenwacht

Het lidmaatschap ANWB staat los van de Wegenwacht. De actuele kosten voor de pechhulpdienst Wegenwacht ANWB kan je op de website van de ANWB raadplegen. Deze zijn afhankelijk van je wensen, zo is pechhulp in Nederland voordeliger dan pechhulp in het buitenland. 

Wegenwacht per kalenderjaar

Houd er rekening mee dat de ANWB haar tarieven voor pechhulp rekent per kalenderjaar. Sluit je bijvoorbeeld begin juli de pechhulp af, dan betaal je voor de resterende zes maanden van dat kalenderjaar. De Wegenwacht ANWB opzeggen dien je tijdig te doen.

Bij andere aanbieders is het gebruikelijk om een jaar te rekenen, vanaf het moment van jouw aanmelding. Voor de prijs die deze aanbieders vragen, krijg je een heel jaar pechhulp in plaats van de zes maanden bij het ANWB-voorbeeld. Reken bij pechhulp vergelijken de prijs daarom terug per maand. Dit maakt tarieven vergelijken een stuk eerlijker. Ga je pechhulp afsluiten let dan niet alleen op prijs, maar ook op de verschillende voorwaarden die geboden worden.

Lid worden

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie