Finipedia

Pechhulp vergelijken

Pechhulp vergelijken loont, zeker omdat het aantal aanbieders de laatste jaren fors gestegen is. Naast zelfstandige pechhulpverleners als Wegenwacht ANWB en Route Mobiel, bieden ook verzekeraars pechhulp aan. De tarieven voor pechhulp verschillen fors. Ga je pechhulp afsluiten, vergelijk dan niet alleen de prijs maar ook de voorwaarden.

Vergelijken tarieven pechhulp

De tarieven voor pechhulp hangen af van je wensen en situatie. Kom je niet of nauwelijks in het buitenland, dan is pechhulp in Nederland de voordeligste optie. Zo niet ben je aangewezen op het duurdere pechhulp in het buitenland.

Ook de leeftijd van de auto speelt een rol. Daarbij geldt dat je meer betaalt voor oudere auto’s. Zeker na de grens van 10 / 12 jaar loopt het verschil op. Tegen extra betaling bieden veel aanbieders extra service. Bijvoorbeeld een luxere vervangende auto dan het standaard vervangende voertuig.

Vergelijken voorwaarden pechhulp

Vergelijk naast het tarief van pechhulp ook de voorwaarden, onderstaand de belangrijkste aandachtspunten: 

 • Pechhulp in je woonplaats
  Pechhulp in de eigen woonplaats valt niet altijd in het standaard pakket. Controleer bij het vergelijken of je er extra voor moet betalen.

 • Maximaal aantal hulpverzoeken per jaar
  Je kunt niet ongelimiteerd gebruik maken van pechhulp, aanbieders hanteren doorgaans een limiet. Bij overschrijding betaal je een eigen bijdrage. In de praktijk komt dit weinig voor, gemiddeld gezien is één pechgeval per persoon per jaar al veel.
 • Vervangend vervoer
  Standaard krijg je enkele dagen vervangend vervoer. Rij je zelf in een luxe auto, dan is de reguliere vervangende auto waarschijnlijk een stap terug. Tegen een meerprijs kan je bij veel pechhulpverleners zowel het aantal dagen waarin je de vervangende auto kunt gebruiken als het type auto upgraden.

 • Pech door eigen schuld
  Niet altijd is de auto de schuldige bij een pechgeval. Zo kan je per ongeluk de verkeerde brandstof tanken of jezelf buitensluiten. Doorgaans gaan de pechhulpaanbieders daar schappelijk mee om. Bij een enkele aanbieder geldt een eigen risico.

 • Pechulp met aanhanger / caravan
  Ga je de weg op met caravan of aanhanger, dan valt hulp niet onder de standaard dekking. Pechhulp inclusief caravan of aanhanger is af te sluiten als aanvulling. Krijg je vervolgens pech, dan wordt zowel de auto als caravan naar een garage gesleept als reparatie ter plaatste niet mogelijk is.

Vergelijkingssite niet altijd volledig

Vergelijk je pechhulp via een vergelijkingssite, let in dat geval op de volledigheid. Sommige vergelijkingssites voor pechhulp tonen alleen de aanbieders waar ze samenwerking mee hebben. Het kan ook zijn dat sommige pechhulpverleners niet worden meegenomen omdat ze hun tarieven en voorwaarden niet delen met de vergelijkingssite.

Neem bij de vergelijking niet alleen zelfstandige aanbieders als Wegenwacht ANWB en Route Mobiel mee. Ook diverse verzekeraars bieden, al dan niet in combinatie met de autoverzekering, pechhulp aan. Informeer daarnaast bij je autodealer en garage of die je een pechhulpdienst aan kunnen bieden.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie