Finipedia

Pechhulp in Nederland

Met pechhulp in Nederland word je in eigen land weer op weg geholpen als je auto- of motorpech hebt. Hulp in je eigen woonplaats is bij pechhulp in Nederland niet altijd automatisch inbegrepen. Wel kun je in dat geval dekking in eigen woonplaats als aanvulling kiezen.

Kosten pechhulp in Nederland

Ga je pechhulp afsluiten dan is het belangrijk om goed te vergelijken. De kosten voor pechhulp verschillen behoorlijk. Waar vroeger de Wegenwacht ANWB de enige speler op de markt was, zijn er tegenwoordig veel aanbieders van pechhulp in Nederland. Pechhulp vergelijken loont dus zeker. De kosten zijn ook afhankelijk van jouw wensen. Wil je uitgebreid vervangend vervoer en ook pechhulp in het buitenland, dan betaal je logischerwijs meer.

Ook de leeftijd van de auto speelt een rol. Voor een oudere auto betaal je doorgaans meer. De leeftijdgrens verschilt per aanbieder. Met een auto ouder dan 12 jaar, loop je zelfs het risico dat pechhulp afsluiten niet mogelijk is. Pechhulp vergelijken loont, zo vind je de service die het beste aansluit om jouw wensen.

Woonplaatsservice

Pechhulp met dekking in Nederland houdt niet automatisch in dat je ook in je eigen woonplaats geholpen wordt. Hier heb je woonplaatsservice voor nodig. Handig wanneer de auto bijvoorbeeld met een lege accu voor de deur staat. Sommige aanbieders van pechhulp bieden de pechhulp in jouw woonplaats standaard aan, bij anderen is het een aparte optie waar je voor kunt kiezen.

Pechhulp per persoon of per auto

De ANWB verstrekt pechhulp op kenteken. Het voordeel daarvan is dat het niet uitmaakt wie de bestuurder is op het moment van pech. Alle andere aanbieders verstrekken pechhulp op basis van jou als persoon. Dat heeft weer als pluspunt dat jij ook een beroep op de service kunt doen als je in de auto van iemand anders rijdt.

Voorwaarden pechhulp

Lees voor je pechhulp afsluit goed de voorwaarden. Wanneer bijvoorbeeld reparatie ter plaatse niet mogelijk is, wordt de auto naar een garage gebracht. Dit is vaak de meest dichtstbijzijnde garage. Is het een grotere reparatie, dan kan je vaak wel jouw eigen garage opgeven.

Er zijn nog meer aandachtspunten bij het pechhulp vergelijken. Neem deze goed door voordat je de stap tot pechhulp afsluiten neemt.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie