Finipedia

Pechhulp in het buitenland

Met pechhulp in het buitenland ontvang je assistentie wanneer je over de grens pech met je auto of motor krijgt. Bij pechhulp in het buitenland gaat het om landen in Europa. De hulp in het buitenland is bij veel aanbieders een uitbreiding op de pechhulp in Nederland. Soms kun je het ook als los pakket afsluiten.

Servicegebied buitenlandse pechhulp

Ga je naar een populair Europees vakantieland, dan kun je er zeker van zijn dat je pechhulpaanbieder er actief is. De buitenlanddekking gaat bij pechhulp verder dan de EU of de Eurozone. Ook landen als Andorra, Armenie en Noorwegen zijn inbegrepen. Deze landen zijn aangesloten bij de Raad van Europa.

Pechhulpaanbieders beslissen zelf waar ze pechhulp verlenen. Wanneer je buiten Europa op vakantie gaat, biedt een enkele aanbieder zaken als sleutelhulp en een sleepdienst aan. De vraag is of je dit nodig hebt aangezien je op een verre bestemming meestal een huurauto neemt. Doorgaans krijgt je daar ook hulp bij in geval van pech.

Kosten en voorwaarden pechhulp in het buitenland

Net als bij pechhulp in Nederland verschillen de kosten voor de buitenlandse hulpverlening fors. Ook zijn de voorwaarden per aanbieder anders. Zo gaan de Wegenwacht ANWB, Route Mobiel en Bovag allemaal anders om met zaken als vervangend vervoer, het maximum aantal keren dat je recht hebt op hulp en het al dan niet repareren ter plaatse. Pechhulp vergelijken loont dan ook zeker. 

Pechhulp afsluiten voor je buitenlandse reis kan bij zowel bij een zelfstandige aanbieder als bij veel verzekeraars.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie