Finipedia

Autoverzekering met pechhulp

Pechhulp is bij een autoverzekering een aanvullende verzekering. Wil je dus een autoverzekering met pechhulp, dan betaal je extra premie en zijn zowel je auto als je pechhulp bij dezelfde verzekeraar ondergebracht. Dit hoeft echter niet. Je kunt ook apart pechhulp afsluiten bij een pechhulpspecialist, zoals ANWB of Routemobiel.

Wat is pechhulp

Als je premie voor pechhulp betaalt, word je geholpen wanneer je met pech langs de weg staat. Die hulp is er vaak binnen pakweg een uur en zorgt ervoor dat je weer veilig verder, terug naar huis of bijvoorbeeld naar je werk kunt. Je auto wordt ter plekke gemaakt als dat mogelijk is. Zo niet, dan wordt hij versleept naar een garagebedrijf in de buurt.

Pechhulp buitenland

Voor pechhulp in Nederland én het buitenland, betaal je meer premie autoverzekering. Vaak is er ook veel meer gedekt. Ben je in het buitenland op vakantie en is het niet mogelijk om je auto binnen enkele dagen te repareren? Dan worden jij en je passagiers bijvoorbeeld gratis terug vervoerd naar Nederland. Moet je enkele dagen wachten tot je auto gemaakt is, dan zijn bijvoorbeeld hotelovernachtingen vaak ook inbegrepen in de dekking.

Voordeel pechhulp los afsluiten

Een autoverzekering met pechhulp heeft haar voordelen, omdat je vaak goedkoper uit bent dan met twee losse verzekeringen. Je brengt dit immers onder bij dezelfde verzekeraar en als beloning krijg je wat korting. Pechhulp los afsluiten kan handig zijn wanneer je specifieke wensen hebt waardoor je elders voordeliger uit bent. Bijvoorbeeld wanneer je de pechhulp niet kenteken- maar persoonsgebonden wilt afsluiten, of andersom.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie