Finipedia

Eigenaarsbelang

Bij een appartement sluit de Vereniging van Eigenaren (VvE) meestal de opstalverzekering voor het gebouw af. Het gebouw wordt dan verzekerd voor de waarde die het had bij oplevering. Daarom bestaat het eigenaarsbelang. Onder eigenaarsbelang vallen alle eigen voorzieningen en verbeteringen die jij als eigenaar van het appartement toevoegt. Denk hierbij bijvoorbeeld aan een nieuwe, luxere, keuken of badkamer. Het eigenaarsbelang kun je verzekeren met een eigenaarsbelangverzekering.

Opstalverzekering flatgebouw en VvE

Elk flat- en appartementengebouw heeft een Vereniging van Eigenaren. De VvE is eigenlijk het bestuur van het gebouw waarin de appartementen gevestigd zijn. Het is belangrijk om een volledig appartementencomplex te verzekeren tegenbrand- en stormschade. Daarom is de Vereniging van Eigenaren verplicht een opstalverzekering voor het gebouw af te sluiten. Opstal is het gebouw zelf en alles wat in en aan het gebouw vast zit.

Eigenaarsbelang voor vernieuwingen

Omdat de opstalverzekering die de VvE afsluit, meestal alleen de gemeenschappelijke delen van het gebouw dekt, bestaat het eigenaarsbelang. Dat geldt voor toevoegingen of veranderingen in het appartement zelf.

Met een eigenaarsbelangverzekering kun je toch, tegen relatief lage kosten, de extra zaken aan jouw appartement verzekeren. Denk aan een maandelijkse premie van een paar euro, afhankelijk van de waarde van wat je wilt verzekeren. De andere premie is in je bijdrage aan de Vereniging van Eigenaren al verzekerd.

Voorbeelden van eigenaarsbelang

Onder het eigenaarsbelang valt alles wat je voor individueel gebruik verbouwt aan je appartement. Denk aan het laten zetten van een nieuwe keuken of badkamer, het in laten bouwen van een sauna of een aanbouw als je een appartement hebt op de begane grond.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie