Finipedia

Goedkoopste opstalverzekering

De goedkoopste opstalverzekering hoeft qua dekking niet onder te doen voor een duurdere. Verschillende factoren bepalen de kosten opstalverzekering.

Premie goedkoopste opstalverzekering

De premie word met name bepaald door de risico’s voor de verzekeraar en de herbouwwaarde van de verzekerde woning. De goedkoopste opstalverzekering kost meestal minder dan een tientje per maand.

Risico’s verzekeraar

Heb je een huis met een rieten dak, dan is de kans op brand groter dan wanneer het dak bedekt is met dakpannen. De premie zal hoger zijn wanneer je een huis hebt met een rieten dak.

Ook de woonplaats zegt veel over het risico voor de verzekeraar. Wordt in jouw woonplaats veel ingebroken? Dan zal de premie voor de opstalverzekering hoger zijn dan voor iemand die in een veilig gebied woont.

Herbouwwaarde

De herbouwwaarde bepaalt grotendeels de premie van een opstalverzekering. Herbouwwaarde wil zeggen: de kosten die een verzekeraar moet maken om  een huis opnieuw te laten bouwen. Die kosten bepalen grotendeels de premie. De verzekeraar bepaalt de herbouwwaarde door middel van de herbouwwaardemeter.

Kiezen voor goedkoopste opstalverzekering

Bij sommige verzekeraars kun je door eigen keuzes een lagere premie bewerkstelligen. Bijvoorbeeld door voor een eenvoudigere dekking te kiezen. Als je kiest voor een complete woonverzekering, geeft de verzekeraar vaak korting. Per afgesloten verzekering bij dezelfde verzekeraar krijg je dan een hogere korting: stapelkorting.

Ook verlagen sommige verzekeraars de premie als je veiligheidsmaatregelen neemt voor je huis. Bijvoorbeeld een alarmsysteem of goede rookmelders.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie