Finipedia

Woonverzekering vergelijken

Een woonverzekering vergelijken is een goede stap voor je er een afsluit. Standaard bestaat de woonverzekering uit de inboedel- en opstalverzekering. Deze twee verzekeringen bieden dekking voor schade aan het huis zelf (opstal) én de inboedel. Optioneel kun je naast de opstal- en inboedelverzekering, ook de rechtsbijstandverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en glasverzekering bij het pakket woonverzekeringen afsluiten.

Dekking woonverzekering vergelijken

De standaard dekking van de woonverzekering is overal gelijk. Zowel bij de opstalverzekering als de inboedelverzekering geldt een vergelijkbare dekking voor de meest voorkomende en schadelijke gebeurtenissen, zoals brand en inbraak. Bij bijvoorbeeld stormschade zijn er meer verschillen in de dekking.

Premie woonverzekering vergelijken

Een groot voordeel van een complete woonverzekering is de pakketkorting die veel verzekeraars aanbieden. Ook zorgt een pakket voor minder rompslomp bij de afhandeling van een schadeclaim op de woonverzekering.

Nadeel complete woonverzekering

Een woonverzekering is een pakket van verzekeringen. Dit pakket breng je dus automatisch bij dezelfde aanbieder onder. Kiezen voor verschillende verzekeraars is niet mogelijk.

Wil je liever meer keuzevrijheid, kies dan niet voor een pakket, maar sluit de woonverzekeringen los af. Ofwel: los een inboedelverzekering, opstalverzekering, en eventueel rechtsbijstandverzekering, aansprakelijkheidsverzekering en glasverzekering afsluiten.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie