Finipedia

Woonverzekering

Een woonverzekering is een verzamelnaam voor verzekeringen voor je woning. Daarmee bedoelen we met name de inboedel- en opstalverzekering. Maar ook de  aansprakelijkheidsverzekering is min of meer een ‘woonverzekering’.

Soorten woonverzekeringen

Hieronder een opsomming van verzekeringen die onder de woonverzekering kunnen vallen.

Waarom je woonverzekering bij één verzekeraar onderbrengen?

Het is aan te raden om vooral de inboedel- en opstalverzekering samen onder te brengen bij dezelfde verzekeraar. Daar zijn de volgende redenen voor:

  • Geen discussie
    Als de inboedelverzekering en de opstalverzekering allebei bij dezelfde verzekeraar zijn ondergebracht, ontstaat geen discussie over welke verzekeraar de schade moet vergoeden. Na een brand is het soms onduidelijk waar de verantwoordelijk omtrent opstal overgaat in die bij inboedel, en omgedraaid.

  • Minder regelwerk
    Los van de discussie scheelt het je ook veel tijd. Na een brand of inbraak zul je zelf veel moeten regelen. Met twee, in plaats van één, verzekeraars contact moeten leggen, zorgt voor extra regelwerk. Met een pakket van woonverzekeringen bij één verzekeraar, heb je maar met één verzekeraar contact.

  • Goedkoper
    Veel verzekeraars bieden een lagere premie als je meerdere verzekeringen bij ze onderbrengt.

Nadelen woonverzekering in één pakket

Het woonverzekering-pakket bij één verzekeraar onderbrengen, is uiteraard geen vereiste. Premie is maar één van de argumenten om voor een verzekering te kiezen. Spreekt de dekking van de inboedelverzekering bij verzekeraar A je aan, maar biedt verzekeraar B de goedkoopste opstalverzekering? Dan past het wellicht beter bij jou om toch voor twee verzekeraars te kiezen.

Woonverzekering vergelijken

Het pakket woonverzekering vergelijken, is zeker aan te raden. Maar zorg dat je naast zo’n pakketvergelijking ook de verzekeringen los vergelijkt. Een inboedelverzekering vergelijken, een opstalverzekering vergelijken en een aansprakelijkheidsverzekering vergelijken dus. Je weet op die manier wat elk van de woonverzekeringen individueel kost. Ook weet je wat je er als pakket voor zou betalen. Op die manier kun je een overwogen keuze maken.

Los de woonverzekeringen vergelijken is natuurlijk beter wanneer je bij voorkeur kiest voor verschillende verzekeraars.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie