Finipedia

Inboedel

Met inboedel worden alle spullen in jouw huis of op jouw grondgebied bedoeld. De voorwaarde is dat het om losse objecten gaat. Een schuur die vast zit aan je huis, valt dus niet onder je inboedel. Een los tuinhuisje, wat je bij verhuizing mee zou kunnen nemen, wel.

Moet je iets kapot maken om een voorwerp weg te kunnen halen? Dan hoort dat voorwerp niet bij je inboedel, maar bij je opstal. Voor zowel je inboedel als je opstal zijn er verzekeringen: de inboedel- en opstalverzekering.

Inboedelverzekering

De inboedelverzekering is niet verplicht, maar kan wel verstandig zijn. Is er ingebroken? Of is er brand in je huis? Dan wordt niet alleen de schade aan je inboedel zelf vergoed, maar ook bepaalde servicekosten zijn gedekt. Denk aan schoonmaakkosten om roet te verwijderen.

Opstalverzekering

De opstalverzekering wordt door hypotheekverstrekkers vaak verplicht. Dat komt omdat je huis het onderpand is van je lening. Als dat weg is door bijvoorbeeld een brand, dan is er ook geen onderpand meer voor de hoge lening. De opstalverzekering garandeert herstel of zelfs wederopbouw van je huis na schade.

Inboedellijst

De premie die je moet betalen voor een inboedelverzekering wordt voornamelijk bepaald aan de hand van de waarde van jouw inboedel. Op een inboedellijst kun je alle spullen die je hebt opschrijven met daarbij de waarde ervan in euro’s.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie