Finipedia

Diefstalverzekering

Een speciale diefstalverzekering voor al je spullen bestaat niet. Wel kun je je spullen tegen diefstal verzekeren, maar per type spullen gaat dat anders in z’n werk. Wil je je auto verzekeren tegen diefstal? Dan heb je een all risk autoverzekering nodig. Wil je de spullen in je huis verzekeren, dan moet je een inboedelverzekering afsluiten.

Diefstalverzekering inboedel

Alle spullen in je huis die je op kunt pakken en mee kunt nemen, zijn je inboedel. Elke inboedelverzekering heeft een diefstaldekking. Vaak moeten er sporen van braak te vinden zijn, maar soms is alleen verlies van je spullen al genoeg om ze vergoed te krijgen. Per verzekeraar kan dit verschillen.

Diefstalverzekering auto

Wil je voor je auto een diefstalverzekering? Daar is de autoverzekering voor. Wil je dekking tegen diefstal, dan moet je een all risk autoverzekering afsluiten. Deze uitgebreide autoverzekering dekt je auto voor diefstal, maar ook voor vandalisme en joyriding. Je auto hoeft dus niet volledig weggehaald te zijn, om toch een vergoeding te krijgen. Ook een ingeslagen ruit valt onder de dekking van de all risk autoverzekering.

Diefstalverzekering opstal

Als er in je huis is ingebroken, heb je vaak ook schade aan je woning. Een ruit wordt bijvoorbeeld ingeslagen of een deur wordt ingetrapt. En helaas maken inbrekers vaak meer kapot dan alleen een raam of deur om binnen te komen. Zaken die onderdeel zijn van je huis vallen onder je opstalverzekering.

Diefstalverzekering voor andere spullen

Naast je huis, je inboedel en je auto, heb je misschien ook een fiets, brommer, caravan of spullen zoals een laptop of telefoon die je vaak meeneemt als je onderweg bent. Daar bestaan allemaal losse verzekeringen voor. De spullen die je onderweg meeneemt, vallen soms onder je inboedelverzekering dekking. Zo geldt soms je inboedelverzekering voor je telefoon.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie