Finipedia

ZZP’er en zorgverzekering

Voor een Zelfstandige Zonder Personeel (ZZP) is het afsluiten van een zorgverzekering niet anders dan voor een werknemer of uitkeringsgerechtigde. Voor iedereen is de zorgverzekering hetzelfde opgebouwd, dus ook voor een ZZP’er: de basisverzekering is verplicht en een aanvullende zorgverzekering optioneel. Ben je een ZZP’er, dan kun je kiezen voor een collectieve zorgverzekering speciaal voor ZZP’ers. In sommige gevallen is dit voordeliger.

Goede zorgverzekering belangrijk voor ZZP’er

Omdat arbeidsongeschiktheid voor een ZZP’er grote gevolgen heeft, is een goede zorgverzekering belangrijk. Fysiotherapie om bijvoorbeeld goed te revalideren en snel weer aan het werk te kunnen, kan onmisbaar zijn voor een ZZP’er. Wel is daar een aanvullende zorgverzekering voor nodig, maar voor ZZP’ers bestaan verschillende collectieve zorgverzekeringen die korting geven op arbeidsgerelateerde aanvullende zorg.

Collectieve zorgverzekering ZZP’er

Verschillende zorgverzekeraars bieden een collectieve zorgverzekering voor ZZP’ers aan. Zo’n collectieve zorgverzekering biedt voordelen die speciaal afgestemd zijn op de ZZP’er.

Zo kreeg je in 2015 bij Zilveren Kruis een gratis jaarlijkse gezondheidscheck bij de aanvullende verzekering. VGZ biedt 10% korting op aanvullende verzekeringen en hoge vergoedingen voor zorg die arbeidsgerelateerd is, zoals fysiotherapie voor een dansleraar of longonderzoek voor een schilder.

Collectieve zorgverzekering de beste keuze?

Let wel op: veel mensen in Nederland hebben de neiging te denken dat niets goedkoper is dan de collectieve zorgverzekering. Dit is echter niet het geval. In sommige gevallen is de collectie zorgverzekering helemaal niet de goedkoopste zorgverzekering. Hoewel de geboden kortingen en extra voordelen soms verleidelijk zijn, is het altijd verstandig om na te gaan of de premie écht lager is en of je de aangeboden extra’s ook daadwerkelijk wilt gaan gebruiken.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie