Finipedia

Zakelijke reisverzekering

Een reguliere reisverzekering is in veel gevallen niet geschikt voor een zakenreis. Hiervoor heb je een zakelijke reisverzekering nodig. Deze verzekering kan collectief door jouw werkgever afgesloten worden. Maar het is ook mogelijk om de zakelijke reisverzekering als aanvullende module bij je doorlopende reisverzekering of kortlopende reisverzekering af te sluiten. Een zakelijke reisverzekering biedt ook uitkomst als je voor stage of studie naar het buitenland vertrekt.

Extra dekking met zakelijke reisverzekering

Als je voor je werk op reis gaat, ben je hiervoor niet verzekerd met je persoonlijke reisverzekering. Een zakenreis valt simpelweg niet onder de dekking van de particuliere reisverzekering.

Ga jij voor je werk op reis, dan neem je vaak waardevolle spellen spullen mee. Denk bijvoorbeeld aan je laptop, smartphone en tablet. De zakelijke reisverzekering is vaak uitgerust met een extra uitgebreide dekking voor dit soort waardevolle spullen.

Houd hierbij wel in de gaten dat apparatuur enkel verzekerd is tegen diefstal wanneer je het bij je had of wanneer het opgeborgen lag in een kluis. Spullen die gestolen worden van je hotelkamer zijn dus niet gedekt.

Mogelijk is de zakelijke reisverzekering al via je werkgever geregeld

Wil je een zakelijke reisverzekering afsluiten? Controleer altijd eerst of je wellicht niet via je werkgever verzekerd bent voor je buitenlandse trip. Zeker in bedrijven waar werknemers regelmatig naar het buitenland moeten, is vaak een collectieve reisverzekering afgesloten.

Reguliere zakenreizen, waarbij commerciële of toezichthoudende werkzaamheden centraal staan, zijn hiermee verzekerd. Gaat het om werkzaamheden in het buitenland met een verhoogd risico, bijvoorbeeld omdat jij in de bouw aan de slag gaat, dan moet de verzekering uitgebreid zijn met een dekking voor dit soort werkzaamheden.

Lid worden

Stage of vrijwilligerswerk ook verzekerd met zakelijke reisverzekering

Wie voor vrijwilligerswerk of stage naar het buitenland gaat is, is niet verzekerd met de standaard reisverzekering. Ook al krijg je niet voor je werkzaamheden betaald, vrijwilligerswerk en stage worden toch gezien als werken. Let bij het zakelijk reisverzekering vergelijken op de maximale lengte van de verzekerde periode. Deze wil per aanbieder nog wel eens verschillen. 

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie