Finipedia

Inboedelverzekering voor studenten

Als je een student bent, denk je misschien nog helemaal niet na over verzekeringen. Maar de inboedelverzekering is, zeker voor studenten, belangrijk. In studentenwoningen wordt namelijk relatief veel ingebroken, omdat ze slecht beveiligd zijn en er per student die er woont een televisie en computer te vinden is. Een inboedelverzekering voor studenten kan heel goedkoop zijn.

Premie inboedelverzekering studenten

De premie van een inboedelverzekering voor studenten ligt meestal tussen de €1,85 en €5 per maand. De premie is relatief laag, vanwege het feit dat je de inboedel van maar één kamer verzekert en de gemiddelde inboedel van studenten niet veel waarde heeft. Voor werkenden is een inboedelverzekering al gauw tien tot twintig euro per maand.

Hogere premie inboedelverzekering

De premie van de inboedelverzekering voor studenten kan hoger uitvallen, afhankelijk van je woonplaats en de beveiliging van het huis of complex waar je woont. Woon je in Amsterdam en is het huis slecht beveiligd? Dan ben je altijd wat duurder uit en zal de goedkoopste inboedelverzekering voor jou al gauw rond de vier euro per maand zijn.

Binnenbraakclausule

Bij sommige inboedelverzekeringen voor studenten geldt er een binnenbraakclausule. Dit wil zeggen dat diefstal alleen is gedekt als er ook sporen van braak zijn aan de kamer. Is de kamerdeur niet afgesloten en wordt er iets gestolen, dan is dit niet verzekerd. Een goed slot op je kamerdeur dat je altijd gebruikt, is dus van belang.

Collectieve inboedelverzekering

Voor studentenhuizen kan een collectieve inboedelverzekering afgesloten worden. Ga altijd bij je huisbaas na of hij een inboedelverzekering voor het hele huis heeft afgesloten. Ook al is een inboedelverzekering voor studenten goedkoop, jezelf dubbel verzekeren is onnodig.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie