Finipedia

Buiten-de-deur-verzekering

Voor spullen die je buiten de deur gebruikt, zoals je laptop of telefoon, bieden sommige inboedelverzekeringen een extra buiten-de-deur-verzekering. Die buiten-de-deur-verzekering noemen de verzekeraars de buitenshuisdekking. Je reisverzekering biedt ook dekking voor spullen die je buitenshuis gebruikt. Toch bestaat er een groot verschil tussen de reisverzekering en de buiten-de-deur-verzekering van de inboedelverzekeraar.

Buiten-de-deur-verzekering inboedel

De inboedelverzekering biedt dekking voor je inboedel. Met inboedel bedoelen we spullen in je huis en tuin. Gebruik je deze spullen buiten de deur, dan dekt de inboedelverzekering schade, verlies of diefstal niet. 

Wil je dat deze schade wél vergoed wordt, dan kun je bij veel verzekeraars een extra buitenshuisdekking afsluiten. Zo heb je ook een verzekering voor je telefoonals je onderweg bent. Bij het afsluiten van die extra dekking, kun je op een aantal dingen letten.

  • Hoe hoog is de premie?
  • Hoe hoog is het eigen risico?
  • Geldt de dekking alleen in Nederland of ook wereldwijd?
  • Sluit de verzekeraar bepaalde spullen uit? Het kan zijn dat de verzekeraar bijvoorbeeld smartphones uitsluit.
  • Ben je alleen verzekerd bij diefstal of ook bij verlies en schade door eigen schuld?
  • Onder welke voorwaarden krijg je een uitkering na diefstal? Vaak moet je bewijs hebben dat je spullen gestolen zijn en mag je niet nalatig geweest zijn.
  • Krijg je nieuwwaarde of dagwaarde uitgekeerd en wat is het maximum bedrag dat de verzekeraar vergoedt?

Buiten-de-deur-verzekering en reisverzekering

In sommige gevallen kun je kapotte of gestolen eigendommen claimen op je reisverzekering. Deze verzekering biedt tenslotte ook dekking voor spullen die je buiten de deur gebruikt. Een belangrijke voorwaarde hierbij is dat de verzekering enkel geldt wanneer je daadwerkelijk op reis bent.

Er is sprake van een reis wanneer je een overnachting of vliegticket hebt geboekt. Een dagje uit in bijvoorbeeld Nederland of België valt hier dus niet onder. 

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie