Finipedia

All risk inboedelverzekering

Met een inboedelverzekering verzeker je de spullen in je huis tegen schade. De all risk inboedelverzekering is de verzekering met de meest uitgebreide dekking. Je inboedel is met deze verzekering verzekerd tegen schade van buitenaf en tegen schade die je zelf veroorzaakt. Uitgezonderd van de all risk dekking zijn enkel de specifieke uitsluitingen die in de polisvoorwaarden staan. Schade veroorzaakt door opzet is een voorbeeld van zo’n uitsluiting. 

Dekking all risk inboedelverzekering

De all risk inboedelverzekering biedt dekking bij bijna alle schade aan je inboedel. In tegenstelling tot de basisinboedelverzekering, is ook schade die je zelf veroorzaakt– mits per ongeluk- gedekt. 

Voor schade van buitenaf geldt dat je bijna altijd dekking hebt met de all risk inboedelverzekering. Net als bij de meeste verzekeringen is schade als gevolg van een terroristische aanslag, een aardbeving, opstand of atoomkernreactie wel uitgezonderd van de inboedelverzekering dekking.

Eigen schuld, toch dekking

Veel verzekeringen dekken de schade niet als jij het zelf hebt veroorzaakt. De all risk inboedelverzekering doet dat wel. Heb je de kraan te lang open laten staan, omdat je werd afgeleid? Dan wordt die waterschade wel vergoed.

Heb je een inboedelverzekering met een minder uitgebreide dekking? Dan zul je de door jouw eigen onhandigheid gemaakte schade, zelf moeten betalen. 

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie