Finipedia

Inboedelverzekering berekenen

Je kunt de premie van je inboedelverzekering berekenen via vergelijkingswebsites en verzekeraars. Maar hoe worden de kosten inboedelverzekering eigenlijk bepaald? De verzekeraars en vergelijkingssites gebruiken voor het berekenen van je premie meestal de inboedelwaardemeter. Maar je kunt ook gebruik maken van de meer nauwkeurige inboedellijst.

Inboedelwaardemeter voor premie inboedelverzekering berekenen

De inboedelwaardemeter is een vragenlijst. Er wordt gevraagd naar je gezinssituatie, de oppervlakte van je huis, je leeftijd en je salaris. Dat zijn factoren die bepalend zijn voor hoeveel spullen je kunt kopen en nodig hebt. Aan de hand van jouw antwoorden berekent de vergelijkingssite of verzekeraar wat de waarde van je inboedel zal zijn. Eigenlijk is dat een schatting.

Garantie tegen onderverzekering inboedel

Omdat een schatting die gebaseerd is op deze vragen verkeerd kan zijn, bieden veel verzekeraars een garantie tegen onderverzekering. Vul je de inboedelwaardemeter naar waarheid in en schat je verzekeraar de waarde van je inboedel te laag in? Dan krijg je alsnog alles vergoed na bijvoorbeeld een brand.

Inboedellijst nauwkeuriger bij premie inboedelverzekering berekenen

Naast de inboedelwaardemeter, bestaat ook de inboedellijst. Op de inboedellijst kun je alle spullen die je hebt, invullen met daarbij steeds de waarde in euro’s. Zo weten jij en je verzekeraar precies hoeveel jouw inboedel waard is. Gebruik je de inboedellijst nauwkeurig? Dan ben je nooit onder- of oververzekerd.

Dekking inboedelverzekering

De dekking die jouw inboedelverzekering biedt, bepaald uiteraard de kosten. Biedt jouw inboedelverzekering dekkingvoor schade die je zelf veroorzaakt? En is er een dekking voor buitenshuis? De goedkoopste inboedelverzekering biedt over het algemeen alleen de basis, waarbij dekking buitenshuis dus ontbreekt. De all risk inboedelverzekering biedt de meest uitgebreide dekking. Hierbij is ook schade die je zelf veroorzaakt vaak gedekt.

Kosten inboedelverzekering vergelijken

Ga je de inboedelverzekering vergelijken? Realiseer je dan dat de beste inboedelverzekering voor jou afhankelijk is van de dekking die je kiest en je persoonlijke woon- en gezinssituatie. Wegwijs vergelijkt inboedelverzekeringen snel en onafhankelijk.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie