Finipedia

Goedkoopste inboedelverzekering

Je inboedel verzekeren is verstandig. Met een inboedelverzekering verzeker je je tegen schade aan de spullen in je huis. Ontstaat er brand? Dan is het fijn dat  je een vergoeding krijgt voor de schade aan je spullen. Maar hoe vind je de goedkoopste inboedelverzekering? En is de goedkoopste inboedelverzekering afsluiten wel verstandig? De inboedelverzekering vergelijken is in ieder geval een belangrijke stap.

Premie berekenen inboedelverzekering

Voor een inboedelverzekering betaal je premie. De premie van de inboedelverzekering wordt berekend aan de hand van de waarde van je inboedel. Die waarde wordt geschat door jou vragen te stellen over jouw woon- en gezinssituatie.

Vooral je gezinssituatie, je inkomen en je leeftijd, hebben invloed op de premie die je betaalt voor de inboedelverzekering. Dit zijn dan ook factoren die de waarde van je inboedel in veel gevallen zullen beïnvloeden. Grote gezinnen en gezinnen met een hoger inkomen zullen normaliter een inboedel van een hogere waarde hebben. 

Inboedelverzekering voor studenten

De inboedelverzekering voor studenten is vanwege de waarde van de inboedel de goedkoopste inboedelverzekering. Omdat een inboedelverzekering voor studenten vaak maar voor één kamer is afgesloten, kan de inboedel van een student al verzekerd zijn voor een paar euro per maand.

Risicofactoren

Naast de waarde van de inboedel, is het risico voor de verzekeraar belangrijk. Is de kans groot dat je schade gaat claimen? Dan betaal je meer premie dan wanneer die kans klein is.

Je woonplaats en het materiaal van je woning zijn de factoren waar de verzekeraar naar kijkt om het risico in te schatten. Heb je bijvoorbeeld een huis met een rieten dak? Dan is de kans op brand groot en betaal je meer premie.

Afsluiten van de goedkoopste inboedelverzekering

Een inboedelverzekering vergelijken is de eerste belangrijke stap in het vinden van de goedkoopste inboedelverzekering. Daarbuiten heeft je premie, zoals hierboven uitgelegd, vooral te maken met jouw woon- en gezinssituatie. Je hebt er dus weinig invloed op. Wel kun je je huis extra beveiligen om korting op je premie te krijgen.

Wie opzoek is naar de goedkoopste inboedelverzekering kan er voor kiezen om voor een minder uitgebreide dekking te gaan. Hiervoor betaal je logischerwijs ook minder premie. Je hebt keuze uit twee soorten dekkingen: de basisdekking, die door veel verzekeraars de ‘extra uitgebreide dekking’ genoemd wordt, en de all risk dekking. Met de all risk dekking ben je ook verzekerd voor schade die je zelf veroorzaakt. Bijvoorbeeld als je een glas wijn over je vloerkleed laat vallen.

Let op: een all risk-inboedelverzekering is niet per se (veel) duurder dan een inboedelverzekering met basisdekking. De prijzen verschillen sterk per verzekeraar.

Eigen risico

Bij veel inboedelverzekeringen kun je kiezen voor een (hoger) eigen risico. In ruil daarvoor, hoef je minder premie te betalen. Hierdoor wordt je inboedelverzekering, mits je geen schade hebt, dus goedkoper.

Pakket is vaak goedkoopste

Je kunt ook kiezen voor een pakket  dat bestaat uit meer dan één woonverzekering. Meerdere verzekeringen onderbrengen bij één verzekeraar kost vaak minder en bespaart je moeite als je schade hebt: je hoeft maar naar één verzekeringsmaatschappij te bellen. Het is gebruikelijk om de inboedelverzekering met de opstalverzekering af te sluiten. Naast de combinatie van de inboedel- en opstalverzekering komt een samenvoeging van de inboedel- en aansprakelijkheidsverzekering ook veel voor.

Voor een optimale gebruikservaring maakt Wegwijs.nl gebruik van Cookies. Accepteren Meer informatie